Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #1  
Gammal 2011-12-20, 09:03
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Grekisk mat

Alla har vi väl matminnen från olika resor som vi förknippar en plats med. Så är det för mig i varjefall men maten är ett viktigt inslag i mina resor.

Då drömmer jag mig bort till olika ställen och njuter i tankarna av den goda mjuka fetaosten på Folegandros, Julias kyckling på Santorini, den kokta citrondoftande zuuchinin på Fourni, kaningrytan med citronmarinerade varma kikärter på Paros, den lagrade osten på Sifnos, apelsinkakan på Sikinos, korvgrytan spetsofai i Parga... Listan kan bli hur lång som helst. Oj jag glömde levern från Kreta, loukomades på Karpathos och valnötspajen på Amorgos.

Oftas är det enklaste bäst om råvaran är av hög kvalité och maten tillagad med kärlek. Kryddorna välvalda, luften varm, havet glittrande och kroppen hungrig. En saftig persika kan bli det som får sätten pricken över i.

Eva
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 14:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT