![]() |
#1
|
||||
|
||||
![]()
Alla har vi väl matminnen från olika resor som vi förknippar en plats med. Så är det för mig i varjefall men maten är ett viktigt inslag i mina resor.
Då drömmer jag mig bort till olika ställen och njuter i tankarna av den goda mjuka fetaosten på Folegandros, Julias kyckling på Santorini, den kokta citrondoftande zuuchinin på Fourni, kaningrytan med citronmarinerade varma kikärter på Paros, den lagrade osten på Sifnos, apelsinkakan på Sikinos, korvgrytan spetsofai i Parga... Listan kan bli hur lång som helst. Oj jag glömde levern från Kreta, loukomades på Karpathos och valnötspajen på Amorgos. Oftas är det enklaste bäst om råvaran är av hög kvalité och maten tillagad med kärlek. Kryddorna välvalda, luften varm, havet glittrande och kroppen hungrig. En saftig persika kan bli det som får sätten pricken över i. Eva |
|
|