#1
|
||||
|
||||
Plommon m.m på Skopelos
Fick en ny favorit till morgon yoghurten. På Skopelos odlas bland annat plommon och mandel. På vårt hotell fick vi bra frukost med bland annat en riktigt krämig rejäl grekisk yoghurt. Utöver honungen tog jag för vana att toppa den med de härliga torkade plommonen som serverades i en god söt lag. De är en specialité för ön och säljs på många ställen.
Annat som tillgas här är get med kronärtskocka. Tyvärr inte säsong för den grönsaken nu utan geten fick bara sällskap av ungspotatisen. Hur gott som helst ändå. Ungstillagad potatis i bitar gick att få överallt och det var skönt att helt slippa den friterade varianten som är så vanlig på många ställen. Loukomades fick vi vid ett par tillfällen som tilltugg till kvällsdrycken på det internationella caféet. Vilken gläjde att få njuta av dessa kaneldoftande läckerheter. Brukar beställa in en tallrik toppad med vailjglass men som tilltugg har jag aldrig fått det förr. Olivtvålar brukar jag alltid handla med hem och i år hittade jag en variant gjord av oliv och granatäpplen. En tjock bit som är härligt krämig och lagom väldoftande. Eva |
|
|