#1
|
|||
|
|||
Karpathos i september 2012
Här kommer sent omsider några rader om vår resa till Karpathos 21-28 september. Jag, sambo och vår 13-månaders pojke besökte i september Grekland för första gången och hade en jättehärlig vecka! Det var upp mot 30 grader och soligt varje dag. Det blåste litegrann, särskilt på nätterna, men det var inget som störde, det var så varmt ändå. Vattnet var helt underbart! Det var det klaraste jag någonsin sett och svalkade skönt i värmen. Vi bodde på Lakki Studios/Lakki Beach Hotel i Amopi och var jättenöjda, även om Amopi precis som flera andra skrivit kanske var lite väl lugnt. Vårt rum var ganska litet men hade en stor härlig balkong med havsutsikt. Ägarna var jättetrevliga och kom alltid med en bit hembakad kaka eller färsk uppskuren frukt när man beställde en kaffe.
Sambon och jag badade mest i havet men det var toppen att alla som bodde på Lakki fick använda poolen på Aegan Village som låg just nedanför Lakki. Mycket smidigt att ligga i en solstol och rulla en barnvagn med ett sovande barn i. Det var ganska folktomt både vid poolen och på stränderna vilket var väldigt skönt. Stränderna var inte så stora så jag kan tänka mig att det blir ganska trångt där under högsäsong. Flera greker vi pratade med sa att september är den bästa tiden att resa. Jag har sett i flera trådar att en del tycker att det är dyrt att gå ut och äta i Grekland men det tyckte absolut inte jag, inte på ställena där vi åt i alla fall. På ställena där vi åt låg priserna ungefär i det här spannet: Fiskrätter från 11 euro och uppåt Moussaka och lasagne 6,50-8,50 Huvudrätt med grönsaker typ aubergine eller haricots verts med tomater och olivolja 6 euro Stor Mythos på flaska 3 euro Förrätt typ fyllda zucciniblommor eller stekt zucchini 4 euro Calamares (färska, friterade) 11 euro Four Seasons i Amopi verkade väldigt populärt men vi vill jämna ut inkomsterna lite mellan byns restaurangägare så vi åt inte där utan på några andra ställen och blev inte besvikna. På Parema Maria var maten väldigt fräsch och vällagad. Ett stort plus var att ägarinnan tog vår turbounge och gick för att titta på getterna och kaninerna som de hade så att vi kunde äta i lugn och ro! Vi åt även på några trevliga ställen i Pigadia. Vi slogs av hur trevliga grekerna var! Alla var verkligen gästvänliga och måna om att man skulle trivas! Vi har rest en del i Frankrike och där känns folk ofta lite mer blasé. Några saker som vi inte räknat med var för det första att det på stränderna nästan kändes som om man var i vägen om man inte hyrde parasoll och solstolar. Utbudet i Amopis mini-markets var också väldigt litet, men det kanske berodde på att det var lågsäsong? Vi bodde ju i lägenhet och hade planerat att äta frukost och en del middagar hemma och hade hoppats på lite roliga grönsaker och frukter och lite nybakat av olika slag men tji fick vi. Det fanns ungefär sprit och kakor. Även utbudet i supermarketen och grönsaksaffären vid taxitorget i Pigadia var förvånansvärt magert. Jag trodde exempelvis att det var säsong för olika meloner och färska fikon, valnötter etc men hittade inget av det, och det övriga frukt- och grönsaksutbudet var litet och dåligt vilket jag var lite besviken över. Badblöjor till barnet hittade vi inte någonstans vilket kändes lite märkligt med tanke på alla turister. Som tur var fick vi några stycken av en snäll familj på Aegan Village. Vi har redan börjat prata om nästa års Greklandsresa. Det återstår att se om det blir till Karpathos eller någon annanstans! Kefalonia verkar också väldigt fint. Vi är också väldigt sugna på Sifnos men jag tror att det blir för åbäkigt att det inte går att flyga direkt dit. Senast redigerad av HannaHallberg den 2012-10-15 klockan 16:19. |
|
|