Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Kykladerna > Naxos

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #1  
Gammal 2013-03-13, 15:54
Kotsidakis avatar
Kotsidaki Kotsidaki är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2013
Ort: Stockholm
Inlägg: 8
Standard Allvarligt... HJÄÄÄLP!!!

Till slut blev jag tvungen att registrera mig på Kalimera för att kunna få lite hjälp med planeringen, så jag hoppas verkligen att ni "kalimerare" kan göra det. Det här är också mitt första inlägg.

Jag har aldrig satt min fot på Naxos, men vill så gärna göra det, och kan inte föreställa mig hur stort ön är, så jag har lite frågor till er. Men först ska jag försöka förklara så tydligt som möjligt vad det är jag vill ha av min semester där:

Den 17/8-13 i Aten börjar min tre månaders resa, två av dom kommer jag att spendera i Grekland. Jag kommer säkert att ha flera frågor om andra öar, men jag tar det sen. De första två veckorna är dom viktigaste, så allt måste vara perfekt planerat, eftersom jag kommer att resa med mamma, som inte har haft någon semester vid havet (eller överhuvudtaget) på 18 år. Ja, ni förstår hur viktigt det är! Ingenting får gå fel!

Som sagt, vi kommer till Aten den 17/8 på morgonen. Vid 17-tiden har vi Blue Star Ferry från Piraeus, såg jag. Jag kommer att kunna krama om min älskade stad som jag hade längtat efter i två år igen , ha lunch där och sedan ta båten. Sent på kvällen kommer vi att vara framme i Naxos och kommer att stanna där till den 31/8, för att sedan åka tillbaka till Aten några dagar, för lite sightseeing, innan det är dags för min mamma att åka till Sverige.

Största problemet för mig med att organisera allt är att vi är helt olika personer och vill olika saker, så jag måste hitta en kombination som passar oss båda.

Jag vill:
Vara mellan "lugnet" och "liv". Alltså, nära staden/byn, men inte precis där, (vill inte vara omringad av fasader och gator, och utsatt för buller när det inte passar). Vill vara någonstans där jag kan bara "andas" vissa dagar när jag känner för det, men att inte känna mig isolerad och att det inte begränsar mig när jag vill röra på mig. Sedan vill jag vara så nära havet som möjligt. Föredrar boende precis vid stranden, med utsikten mot havet, med eller utan en liten söt hamn med små båtar, och ingeting framme (typ, andra hotell) som kan störa min vy. Eller lite ovanför, på någon backe, men nära till stranden, och igen med utsikten mot havet, med eller utan en liten söt hamn med små båtar, och ingeting som kan störa min vy. Någon pool behöver jag inte heller, även om det finns kommer jag inte att använda det - jag befinner mig i Grekland ju! Rummet ska ha en balkong och vara ren (hårtork och annat "lyx" kan jag också vara utan, förutom kanske Internet, men den behöver jag inte ha tillgång till på rummet, kan tänka mig gå till ett ställe som är nära och använda den istället när jag behöver det). Ägarna ska gärna ha ett stort leende på läpparna - det räcker gott och väl! Väljer värdshus framför hotell, men det är inget måste - tycker dock inte om stora hotell. Frukost kan jag göra själv. Det är åtminstone lätt - jag lever ju ändå på fikon, mizithra, oliver, grekisk honung och vin när jag är i Grekland. (Har hört att Naxos har "magisk" potatis... Vad mer?)

Jag vill kunna ta mig lätt överallt på Naxos. Bil kommer vi kanske att hyra en/två dagar för att kunna åka runt hela ön, eller moped (om de accepterar bilkörkortet). Jag kan tänka mig att ta bussen för att komma till andra stränder eller gå ut på kvällen, men vill inte att bussresan ska ta en timme för att komma någonstans där det händer grejer. Cykla vill jag jätte mycket! Och då menar jag inte bara cykla lite runt någon by, utan sträckor 10-30 km långa (om vägen är bra och cykeln är lätt t.o.m längre). Så, fråga: Har ni något ställe att rekommendera som hyr ut lättare och tåligare cyklar och vad kostar det?

Jag vill äta god hemlagad grekisk mat. Jag kanske vill då och då ta en promenad där där är lagom mycket folk, ta ett glas vin eller en kopp kaffe, men så här föreställer jag mig en perfekt middag: Inga exklusiva restauranger, inga "vett och etikett" regler. Däremot är jag beredd att gå långt utanför turist ställena, om det behövs, till någon pytteliten taverna, där dom har god mat och mysig atmosfär. Jag vill kunna "störa" kocken, som inte ens kan engelska (vi pratar med leende, händer och fötter ), med en massa frågor om livet, maten och recept, beställa något att äta, gärna en kanna (hem)vin till det. Kanske finns det någon band där som spelar grekisk musik. Kanske kommer jag att höra någon låt som jag känner igen. Kanske kommer låten att "träffa" mig. Då kanske jag beställer en till kanna vin. Jag kanske t.o.m börjar sjunga, fast jag inte vet vad texten handlar om. Jag kanske bjuder alla på en drink. När det är dags att gå tillbaka till hotellet, har jag gått in i tavernan ensam, och gått ut med tio gudfäder. Ungefär så. Har någon av er hittat en sådan pärla i restaurang havet? Alla tips ni kan komma med är välkomna. Också, vad är det som jag bara MÅSTE prova?

En sak till - finns det biodlare på Naxos?

Ja, då har vi kommit till vad min mamma vill:
Sandstrand och sol. That's it!

Först tänkte jag ta henne till några öar i väst Kykladerna, men hon tycker att åka från ö till ö är jobbigt, så det blev Naxos istället, bra stränder till henne, och tillräckligt stort för mig, så jag har något att göra i två veckor. Hon säger att hon i två veckor vill bara ligga på stranden hela dagarna och inte göra någonting. Japp! Hon tror det bara, eftersom hon inte hade semester på så länge, men jag är säker på att hon kommer att tröttna efter max en vecka. Då vill jag hitta ett boende nära denna fina sandstrand, med bra busskommunikation, där hon första veckan kan bara ligga och inte göra någonting, om hon så vill, medan jag vandrar runt Naxos när jag inte är på stranden. Har ni några förslag på värdshus/hotell? Och var på Naxos ska man bo?

Oops! Det blev ett lite långt inlägg. Ursäkta mina språkfel (dom finns säkert), svenska är inte mitt modersmål.

Hoppas ni alla får en underbar grekisk dag idag - i era tankar, om inte i Grekland!
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 21:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT