Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Dodekaneserna > Rhodos

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #1  
Gammal 2006-02-04, 16:59
Lissi Lissi är inte uppkopplad
Avslutat medlemskap på egen begäran
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 12 984
Standard Att ge Rhodos en ny chans?

Det är så fascinerande att läsa om alla trogna, kärleksfulla Rhodosälskares lovsånger till denna ö. Jag vet ju själv hur jag lovordar mina egna favoritöar! Jag har varit på Rhodos vid 2 tillfällen som kan "räknas". En regnig påsksemester 1984 med 3 småbarn och bara 3 soliga dagar under veckan. Vi bodde utanför Rhodos på en anläggning om hette Eden Roc. Vi var inne i Rhodos stad flera gånger och vi hyrde bil 2 dagar och såg oss om på ön... Vi var bla i Lindos och våra barn fick rida åsna upp till tempelruinen. Redan då tyckte jag att både Rhodos stad och Lindos var VÄLDIGT turistanpassat och exploaterat, ungefär som Gran Canaria där vi då hade varit 3 ggr.... Men byarna längre bort var väldigt charmiga... Jag fick ingen direkt lust att återvända till denna ö kan jag ju ärligt säga även om jag blev nyfiken på Grekland!.... Så har jag varit i Rhodos stad vid 2 tillfällen senare. Sommaren 2004 på väg till och från Tilos och sommaren 2005 med en övernattning på väg till Symi. På väg hem från Tilos hade vi ca 5 timmar att strosa runt i Rhodos stad.... Det ger ju ingen rättvis bild av ön precis en het sommardag! På väg till Symi hade vi ju en hel kväll och natt, på Hotel Europa granne med många discotek nära en stor strand. Vi satt på balkongen med "sned" havsutsikt och dunka dunka från ett diskotek nära och vi sa tillvarandra att "Tack och lov att vi inte ska stanna här 2 veckor!" Tidigare på kvällen var vi och strosade i gamla staden som vi tyckte var som ett stort Gröna Lund med tingel tangel av alla de slag!

Jag VET ju att Rhodos är SÅ mycket mer, men visst är det konstigt hur vissa öar så lätt "sorteras bort" av skäl som ovan! För väldigt många blir ju första intrycket av Rhodos via en halvtaskig "transitövernattning" på väg till en annan ö ganska dåligt!
När jag nu läser alla kärleksförklaringar om Rhodos så skäms jag lite, för jag förstår ju att Rhodos är en fantastisk ö....
Varför lägger jag då inte en rejäl semester där utan upptäcker andra ställen år efter år?? Är det fler som har samma erfarenhet som jag?
Jag kan tänka mig att KOS har drabbats av samma slags öde ...
Denna tråd kanske ska ligga i Kaféet istället men då får moderatorena flytta den dit....

Lissi - som inte heller i år tänker ge Rhodos en andra chans
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 15:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT