Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Ordet är fritt > Kalimerahörnor > Arne & Birgittas hörna

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #1  
Gammal 2017-09-16, 15:38
Arnes avatar
Arne Arne är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Umeå
Inlägg: 4 702
Standard Treveckors höstresa till Dodekaneserna

En treveckorstur till Dodekaneserna.


Vi sitta nu ånyo på Connect Hotel att spisa middag denna lördagskväll.
I morgon blir det en okristligt tidig avfärd från Hotellet vid pass 04.00.. Vi far med SAS/Aegean till Samos via Athen 06.00. Dryga tvenne timmars uppehåll i Athen. Ankomst Samos klockan 15.30. Genomgående bokning.

Vi har bokat in oss en natt på Polyxeni Hotel i Pythagorion. På måndagen bär det vidare till lilla Agathonissi med Nissos Kalymnos klockan 15.30.

På Agathonissi har vi bokat in oss på Pension Glaros för tvenne nätter. Ett utsökt boende med jättealtan och utsikt över hamnområdet.

Så blir det en återfärd till Samos för att övernatta en natt på Hotel Labito inför avresan via Vathy till Fourni den 21 September. Det finns inget annat alternativ att komma till Fourni för oss än via Samos. Den 21-28 September är vi inbokade på Toula Rooms på lilla trivsamma Fourni. 210 € för sju nätter .

Den 28 September far vi åter till Samos med Nisos Rhodos. Vi har bokat in oss på Polycrates Hotel i Pythagorion för fem nätter.

Den 3 Oktober far vi hem till Umeå via Athen och Arlanda. Vi kommer hem samma dag och slipper övernatta på Arlanda.

Vi avser att under denna resa sammanträffa med goda Kalimeravänner som sig befinna i Dodekaneserna samma tid. Det är alltid trivsamt att byta erfarenheter och synpunkter i goda vänners lag.

På Fourni kan man bara sitta att trivas och skåda hurusom den uppåtgående solen färgar de höga bergen på grannön Thymeni röda var morgon. Solnedgången över Thymeni är likaså en upplevelse av färger.

De flesta middagarna lär vi intaga på Nikos Taverna i hamnen. I Nikos och Jennys grytor finnes alltid ett rikt utbud av delikata rätter som passar oss precis perfekt. Vi har med åren kommit att bliva goda vänner med Nikos och Jenny samt deras servitör, bördig från Pakistan.

Eventuellt får det bli en middag uppe på Nikodemus Taverna uppe vid torget intill kyrkan. Det stoiska lugnet på Fourni passar oss likt handen i handsken.

En levande grekby fri från turistkrams och inkastare. Livet går sin gilla gång med eller utan turister.

Vi räknar med att under vår resa dagligen återkomma med dagsrapporter inklusive bilder därest öns internet fungerar som det skall.

Nästa resa blir den 29 Oktober. En elvadagarstur till södra Kreta. Vi fann att glappet mellan hemkomsten från Dodekaneserna den 4 Oktober, och vinterresan till Paleochora på Kreta syntes vara väl dryg. Birgitta hittade förmånligt billiga flygbiljetter till Kreta via Athen. Haris Hotel hade en studio ledig den aktuella tiden.

Arne och Birgitta
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 14:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT