![]() |
#1
|
||||
|
||||
![]()
Vi äter ofta och gärna grekisk mat även här hemma i Sverige. Särskilt på sommaren vaknar ju längtan efter de goda rätterna som vi äter när vi är i Grekland.
Det vi gillar mest både där och hemma är olika meze-rätter. En av våra stora favoriter har vi dock problem med att få till när vi försöker att laga det själva här hemma. Det är friterad succini. I Grekland älskar vi att äta det. Det förekommer i diverse olika former, alla lika goda. Det serveras som stavar, eller som c:a 5 mm tjocka skivor eller ibland också som väldigt tunna skivor. Gemensamt för alla varianterna är att de är väldigt frasiga och fasta. De tunna skivorna är nästan som chips medan de tjockare skivorna och stavarna är lite mjuka inuti, men som sagt frasiga och fasta utanpå. Problemet när vi försöker att få till det härhemma är att det alltid blir mjukt och sladdrigt. Vi har försökt med olika slags panering och vi har provat att köra det i riktig fritös och i olja i stekpanna och att steka dem. Men ingen variant lyckas bli som vi får dem i Grekland. För oss blir det mjukt och sladdrigt! Är det någon som har några tips om vad vi gör för fel? Är det någon specialpanering som ska till eller är oljan inte tillräckligt varm trots att vi kör den på max i fritösen eller .....? Tacksam för råd! Masse |
|
|