Kea en pärla!
Dags att förmedla några intryck från Kea, dryga timmen från Lavrio ligger denna ö som har det mesta en Greklandsnörd önskar sig. Fina stränder, tavernor med fantastisk mat, trevliga vandringsleder och noll trängsel.Precis som Janne skriver här på Kalimera är de flesta turisterna fastlandsgreker som har sommarhus på ön, de utländska turister som är i majoritet är de som seglar i övärlden och ankrar för natten i Korissia. Två saker som förändrats sedan Janne beskrev Kea är att det inte längre lyser på fabriksskorstenen i Korissia och antalet bagerier är tre! Tavernabesöken är en stor del av upplevelsen när man besöker Grekland. På Kea blir man inte besviken, alla ställen vi åt på höll hög klass men den som överraskade mest var Simos take away, granne med posten i Korissia. Stället ligger ett par hundra meter från hamnen i Korissia, namnet till trots kan man även sitta ner och äta på stället. Här kan du bara knalla in och peka på det man vill äta och det smakade fantastiskt! Paret som driver stället återvände till Kea 2018 från Athen efter att de jobbat vid olika resturanger där. Vi bodde strax utanför Korissia, Keaholidays, ett litet familjeägt lägenhetshotell där mamman bodde på Kea under säsongen och skötte huset och gästerna utan annat språk än grekiska! Detta löstes med telefonsamtal till sonen som agerade tolk, fungerade perfekt. Ni som funderar på att åka till Kea, åk ni blir inte besvikna.
|