#1
|
||||
|
||||
Grekisk honung
Grekisk honung tror jag nog att de flesta tycker om. Om man frågar en grek var man hittar den bästa honungen så är svaret nästan alltid: den bästa grekiska honungen kommer från min ö (eller by). Så är det med andra produkter också, som fava och tomater.
Jag tycker att i princip all honung jag har smakat i Grekland har varit mycket god. (Nu pratar jag om äkta honung, det finns förfalskningar också.) Men om jag måste välja så väljer jag nog honung från Tilos. (Det kan bero på att det är min favoritö.) Dock har jag ätit den absolut godaste honungen på Santorini. Det var ett år som det var dåligt med honung och de som producerade den fick bara ihop två burkar, och den ena burken fick vi! Den var ofattbart god! Har aldrig smakat något liknande. (Tack Paris och Julia!) Honungen på bilden är producerad på Kreta och vi njöt av den till frukost varje morgon i den underbara byn Zaros. Har du någon favorithonung? |
|
|