![]() |
#1
|
||||
|
||||
![]()
Bland det jag skattar högst vid grekresor är ju maten och oftast är den sena lunchen dagens höjdpunkt. Vi går inte alltid ut och äter middag på kvällen, då en braklunch räcker läänge. Vissa gånger har vi bara ätit middag ute 2-3 ggr/veckan. Ibland har man bara hämtat en pizza att dela på, då det oftast räckt. I år var iofs ett litet trendbrott för oss då vi åt middag ute 6 av 7 kvällar. Vi bodde rätt nära restaurangstråken så middagen blev runt 11-snåret.
![]() Men. Den här är intressant. Restauranger och tavernor rapporterar nu om en kraftig nedgång i antalet besök. Turister tycks föredra supermarkets, hämtmat och utkörning i större grad än resturangbesök. Vad det beror på är inte klarlagt, men utkörning är ju en trend i hela världen. Sen härskar ju AirBnB, där man hyr stora lägenheter/hus med välutrustade kök. Sen kan det ju vara en ekonomisk fråga med, för Grekland är ju inte lika billigt som förr. Hur gör ni? Har ni dragit ned på tavernabesöken? /Netwolf |
|
|