Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2007-10-29, 16:59
Elisabets avatar
Elisabet Elisabet är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Umeå
Inlägg: 5 566
Standard Kronstam gladast över grekiskt till jul

Vinexperter Bengt-Göran Kronstam har som vanligt värderat den kommande månadens viner i DN. På torsdag "släpper Systembolaget sina första kluckande klappar" och bland dem finns 2005 Pezoules Cabernet Sauvignon Merlot (nr 98088, 70 kr) om vilket han skriver att han blir "allra gladast över" och fortsätter: "Det kommer från Grekland som varit på väg att helt halka ur Systembolagets sortiment. Kanske kan detta vara en vändpunkt. Ett mer lättgillat vin är svårt att hitta. Smaken är modern och internationellt publikfriande med fina körsbärstoner och en liten, inlindad fatkrydda. Tilläggas kan att det är ett ekologiskt vin."

I listan över tillfälliga viner i november klassar han det som ett 'Fyndvin' i kategorin 'Eldiga och mulliga röda viner till grillat och mörkt kött eller stekt fisk.'
Svara med citat
  #2  
Gammal 2007-10-30, 16:20
Arnes avatar
Arne Arne är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Umeå
Inlägg: 4 702
Standard Sv: Kronstam gladast över grekiskt till jul

Mycket bra och nästan bordeauxliknande är detta grekiska rödvin, Pezuoles på Cabernet och merlot. Härligt stränga stråk av ylle, svartvinbärsblad och och med en god portion tanniner. Alla kommer inte att tycka om detta vin, men de tränade vinvännerna kommer att nicka med visst gillande.

Dryga etthundra helflaskor har funnit vägen till Umeås trenne butiker. Kantänka det kommer att hängas på låset vid utminuteringsställena...

Vinet kommer att perfekt harmoniera med en välkryddad köttgryta eller
en kryddbiff värd namnet. Månne vi Stifado i helgen skola tillreda??

Arne
Svara med citat
  #3  
Gammal 2007-10-30, 17:41
BOKAs avatar
BOKA BOKA är inte uppkopplad
 
Reg.datum: sep 2006
Ort: Borås
Inlägg: 344
Standard Sv: Kronstam gladast över grekiskt till jul

Låter ju som ett gott alternativ i rödvinsfloran, ska försöka se om det går att få tag på även i Borås.

Så blir jag ju bara så himla sugen på Stifado när Du nämner det. Visserligen så kan man få lite olika både utseende och smak på Stifadon i Grekland, men i de allra flesta fall så smakar den himmelskt. Om man vill vitsa till det lite så kan man ju säga att smakLÖKARNA rinner till när man tänker på det.

Olle
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 20:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT