![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Vi har inte varit på Kreta i år, men kom för två veckor sedan hem från Syros. Vår tanke var att laga lunchen själva för att komma lite billigare undan, detta fick vi snabbt slå ur hågen! Ett paket bacon kostade 3,5 euro, 1 liter mjölk 1,50, 250 gr smör 2 euro- ja nästan alla priser på IA supermarket (en stor affär) var mycket högre än i Sverige. Det blev billigare med Gyros eller annan enklare mat till lunch för hela familjen inkl dricka, öl eller vin än att laga själv! 5 Gyros med två extra portioner pommes, dricka till barnen och Retsina eller öl till oss kostade 10 euro! Jag undrar hur grekerna själva klarar av sina matkostnader?
Ha en bra semester! Hälsningar Ullis |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Grekerna lagar väl inte mat hemma, utan går ut o äter helt enkelt...
![]() Och visst är det otroligt mysigt att sitta på taverna, men ibland är det ju himla skönt att laga till nåt enkelt och bara sitta på balkongen och äta. Jag brukar alltid undvika att äta frukost ute, eftersom jag tyckt det varit dyrt... men med de supermarketpriser som nu är på yogurt, honung, smör och ost så kostar det lika mycket. Även hemma går det på ca 5 Euro per frukost. ![]() |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|