![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Är ni fortfarande lika nöjda med Moccamaster? Min perculator har gått sönder och lika bra var det för den var inte helt användarvänlig. Besvärlig att diska och trångt om utrymmet vid kaffedoseringen. Egentligen vill jag ha en snygg espressomaskin men är inte beredd att betala det som krävs då. Därför är Moccamaster kanske ett alternativ.
Eva |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Vi har haft vår Moccamaster i flera år och är helnöjda!
Vi har en modell med termos. Fantastiskt praktiskt! Det enda abert kan vara att man måste tömma en kanna innan man kan sätta igång nästa, och det kan bli problematiskt om man har så många gäster så att en kanna inte räcker ett helt lag runt. Men det har vi löst med att ha köpt en extra termos ![]() Så nu har vi alltid gott om gott varmt kaffe! Dock vill jag å det bestämdaste avråda från att ladda bryggaren dagen innan, som några av er gör. Det förstör mycket av aromen i bönorna direkt de kommer ut i luften. De oxiderar omedelbart! Kaffet blir garanterat godare om man tar fram kaffet direkt när det skall användas. Allra godast blir det naturligtvis om man maler bönorna precis innan! Och det är faktiskt inte så svårt att rosta kaffe själv i ugnen heller, tar bara några minuter. Och då luktar det garanterat nytt kaffe i flera dagar efteråt ![]() ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Nej att ladda bryggare på natten är inte tänkbart för mig. Kaffe gör jag ganska sällan och mest när jag har gäster. Börjar hellre dagen med en kopp rött eller grönt te. Låter som Moccamaster gillas av er som har den och priset är ju överkomligt.
Eva |
#4
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() I min kyl finns: Två burkar med Grekiskt Frappékaffe (eat your hearts out... ![]() Men det finns maskiner som fixar frächt gott kaffe på morgonen. Med vattentank och kaffekvarn som man ska ladda med bönor. De har timer som man kan ställa för att säga när de ska starta. Fast de kostar mellan 8 och 12 - 13 tusen.... Dvs två veckor i Grekland... ![]() ![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eva Senast redigerad av Eva L den 2008-10-25 klockan 08:56. |
#6
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Det finns många olika storlekar. Jag har en tämligen liten som är perfekt att göra en stor balja när man blir sugen. Annars brukar jag göra en dubbel espresso med vanlig mjölk. Det är som en hästspark i skallen. Man vaknar garanterat...! ![]() Kaffe är alldeles för gott för att slarvas med. Lägg ner lite tid på att: dels köpa rätt utrustning som passar er, dels när ni lagar det. Och undersök vilket kaffe, malning, rostning, kvalitet osv som smakar bäst. Det ger en livslång njutning och upplevelse. Sådant här "spring förbi-kaffe" som är gjort utan eftertanke eller kärlek är jag lika gärna utan... Jag dricker i princip aldrig kaffe på Restaurang, efter maten. För det kaffet smakar oftast hemskt. Espresso House m fl är dock rätt duktiga på det här med gott kaffe. Som amatör-barista brukar jag lyckas göra ett hjärta i Cappuchinon en gång av fem... ![]() |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Absolut. Jag skulle köpa en likadan om den mot förmodan gick sönder. Den brygger snabbt, kaffet är varmt och det smakar mycket gott.
|
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|