![]() |
#21
|
|||
|
|||
![]()
Den ska testas! Jag firar egentligen inte Jul men jag älskar hjortron!
![]() Förr hade Åhusglass hjortronglass. Den brukade avnjutas med en stooooor klick extra hjortronsylt till. Helst varm.... Men den glassen har numera tyvärr gått hädan... Fast det fungerar med vanlig vaniljglass och ett par rejäla skedar hjortronsylt också! ![]() Och Fazer hade för många år sedan likörpraliner med Lakka hjortronlikör. Hysteriskt goda! Pralinerna finns fortfarande men med andra fyllningar. Tyvärr... Hjortron är Guld... ![]() |
#22
|
||||
|
||||
![]()
Nyss hemkommen och öppnat en flaskaTsantali inga ungar hemma
![]() ![]() Camilla |
#23
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() Var då??? Lissi |
#24
|
||||
|
||||
![]()
Han gav en privat spelning på en Club som heter Blue i Palio Faliro! Helt underbart kan tilläggas....
Camilla |
#25
|
||||
|
||||
![]()
Nystädat med drygt 25 ljus tända i huset är det mysigt värre
![]() ![]() Malin |
#26
|
||||
|
||||
![]()
Tänk va härlig FREDAG blev!
Må så gott nu så går hela veckan fint.Hemkommen från stugan nu. Birgitta 63 |
#27
|
||||
|
||||
![]()
Ni hädar i forumet.
Snotterbären (hjortron) och sprit. Hjortron skall avätas ljumma med god vaniljglass eller friterad camenbert. Och definitivt inte köpessylten. Hjortronsylt: 2 kg Bär (mogna) 2-3 dl socker (max) inte mer. Beroende på hur sura bären är. Bara på gränsen för mögel, det bästa är att frysa in den utom en burk. Kokas sakta och avsmakas, burkas direkt på kokta burkar eller frysformar. Nog har jag riskerat livet några gånger i jakten på de åtråvärda bären. Uffe |
#28
|
||||
|
||||
![]()
När jag ändå är igång här kommer en till inför nästa fredag.
2 personer. 150g löj eller sikrom (absolut inte stenbitsrom) forellrom går också bra 1 dm späd purjo mycket finstrimlad 2-3 dl skalade räkor (helst hemskalade) 2,5 dl créme fraise Rör ihop i en skål och ät på rostat bröd, gärna med ett salladsblad i botten så (estetiken) får sitt. Busenkelt och ljuvligt gott. Det som blir över tas som frukost på lördagmorgon (om det nu blir nåt över) med frukostmackan. De luxe variant till bjudning. Toppa varje macka med en stor kräftstjärt och liten dillkvist. Allt kan förberedas dagen innan utom brödrostningen. Detta unnar jag mig en gång i kvartalet (för att jag varit snäll!). Gärna ett torrt vitt vin till. Extremt torrt är Frascati om man gillar det. Annars valfritt annat, men ej Retzina, det skär sig (har provat). Uffe Senast redigerad av UlfWiman den 2008-11-16 klockan 20:37. |
#29
|
|||
|
|||
![]() |
#30
|
||||
|
||||
![]()
Uffe, du har nog varit för snäll mot dig själv för ofta!!!
Härligt litet recept som du bjöd på. Ska pröva detta en freda framöver. Moster skrev ju att vi skulle kränga en gås på Fredagskvällen! Den var otroligt god, fast vi åt nog bara en del av den! Men jäklar va jag vi åt.... Sorry om jag nu igen norpade en bit av din tråd Birgitta ![]() Tänk att nu närmar vi oss den tiden när vi smaskar i oss så mycket gott att man nästan skäms! Okej, bara NÄSTAN skäms. GourméYeasou ![]() |
#31
|
||||
|
||||
![]()
Fredagen är det bästa dagen på hela veckan för mig.
Jag arbetar bara 80 procent numera och har en dag ledig i veckan och det är fredagen. Det är en liten bonusdag då jag har rätt att bara ägna mig åt det jag själv vill! Det är skönt att kunna göra något också då allt är öppet. Nu i fredags satte jag in en rostbiff i ugnen som blev ganska bra i mitt tycke ... men en granne som är kock berättade hur den sakta skulle tillredas utan att få "sorgkanter" nämligen ugnsvärme mellan 90-100 grader och termometern inställd på 56-57 grader, samt att den ska "vila" en halvtimme innan man sätter kniven i den. Jag vet inte hur många timmar ovanstående recept tar, men efter att ha ätit kockens helstekta entrecote (helt gudomlig) så blir det nog bra. ![]() Chris |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|