![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Är det kanske inte "fuskmunkar" du menar, de ser ut som små plättar
och serveras nästan överallt, med honung. En del kallar det "Tiganites", men det är fel, för det är nästan ren munksmet med "Sprite eller Sodavatten" som "krispare". De tar man med en stooor matsked och häller direkt ned i fritösen. Äkta "tiganites" ska stekas i järnpanna med olivolja och det är inte många ställen som har det idag. men "fuskisar" finns nästan överallt. Rätta mig om jag har fel "Frappe", har sett smeten och tillagningen på Ozon. Uffe Senast redigerad av UlfWiman den 2008-12-31 klockan 00:59. |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Uffe! Det låter ju bra....Är de fluff-tjocka och små? Snälla har du recept, och vad kallar man dem då, om inte Tiganites?
Kanske det blir rätt imorgon iallafall ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Ska kolla i boken eller ringa Giorgos, du får besked i morgon bitti.
Uffe |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Marie, kan det inte vara loukomades som du tänker på? De är som små friterade bollar som brukar serveras med kanel, socker och ibland med ringlad honung tillsammans med glass.
Googla på loukomades och se om du känner igen dem! Lycka till! Ann-Kristin ![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Loukomadesrecept har jag skrivit ner här i forumet tidigare men det är några år sedan. Mina favoriter också med kanel, honung och vaniljglass.
Eva |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Per telefon från Giorgios. Jag tror jag översatt rätt.
Efterrätt special (Munkar med lönnsirap) Ingredienser 12g Kronjäst = 1 påse torrjäst (de handlar på LIDL och den heter nåt annat) 1/2 dl socker 1 -2 tsk kanel 1 krm salt 1 burk Sprite eller fruktsoda (33cl med mycket kolsyra) 7 dl mjöl 3 dl mjölk (ej lättmjölk) Gör så här Häll jästen och läsken plus mjölken i en bunke (rumsvarmt). Använd en el-visp och vispa i mjölet blandat med socker och kanel. Det ska bli en ganska tjock smet, men inte en deg. Låt sedan bunken stå en timma i rumstemperatur för att jäsa lite. (Burken på Ozon står framme jämt till den är tom). Hetta upp fritösen eller olja i en kastrull till 180°, testa med en bit vanligt formfranska för att kolla tempen Använd en matsked (stor) eller ett decilitermått och häll några åt gången i den heta oljan. De flyter snabbt upp till ytan och använd en gaffel för att snurra på de några gånger. Ta upp de ur fritösen när de ser färdiga ut och provsmaka en med lite lönnsirap till. De ska vara frasiga. Serveras varma med glass och lönnsirap. Uffe via Papa G Frågade även om "Tiganites" så jag fick det på samma gång. De har slutat med med det för det kräver stekning i panna. |
#7
|
|||
|
|||
![]()
Vilken fantastisk service Uffe och alla ni andra!!
Nu blir det glada barn till nyår ![]() TACK och hoppas jag kan hjälpa er en annan gång. GOTT NYTT ÅR!!! ![]() |
#8
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Ang namnet "Tiganites" så betyder det ju helt enkelt "friterat"... Camilla |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|