#1
|
|||
|
|||
grekisk mat till många
hej hopp!
Min födelsedag börjar närma sig och jag har funderat på att bjuda på grekisk mat, t.ex. souvlaki och en stor grekisk sallad. Vi blir rätt många ( ca 15- 20 pers.) så det kanske blir svårt att laga grillspett till så många Eller vad tror ni, kommer det fungera? |
#2
|
|||
|
|||
Sv: grekisk mat till många
Bare hvis du ha en diger grill
Skulle jeg laget mat til så mange, ville jeg laget noe på forhånd, slik at jeg slapp å stå på kjøkkenet når festen var i gang. Gresk salat, brød og for eksempel: Stifado eller mosxaraki kokkinisto. Dette er gryteretter, og de kan med fordel lages dagen i forveien, og bare varmes opp igjen. Bifteki fylt med feta og servert med tzatziki ( eller fetaostbiffar). Disse kan du også lage på forhånd og varme opp i stekepannen. Disse og flere oppskrifter finner du i menyen til venstre, under "Om Grekland". Soutsoukakia, en slags kjøttboller i tomatsaus. (Oppskrift kan du få av meg.) Og igjen, du kan lage det dagen før, om du vil. Husk at det aller mest greske du kan servere er flere retter som alle settes på bordet samtidig, og så tar folk litt av hvert. Mezedes heter det, og du står nokså fritt mht til hva du serverer. Igjen, du kan få mange ideer fra oppskriftene her på Kalimera. Lykke til! |
#3
|
|||
|
|||
Sv: grekisk mat till många
Jag skulle laga en sallad och ngr mezedes,(tsatziki, oliver, soltorkade tomater, feta, friterade squash) och servera till middag pastitsio, man kan göra det i förväg och slippa stå i köket när ens gäster har roligt i ett annat rum.
|
#4
|
||||
|
||||
Sv: grekisk mat till många
Jag skulle satsa pa langkoksmat som du kan laga dagen innan exempelvis Stifado. Olika pajer gar ocksa bra att laga till innan.
Eva |
#5
|
||||
|
||||
Sv: grekisk mat till många
Jeg slutter meg også til forslagene om å servere gryterett(er) og feks soutsoukakia eller keftedes med diverse tilbehør som kan lages på forhånd
Stifado er veldig godt, men min og familiens favorittgryte er Svinekjøtt med Selleri /"Xirino me Selino" Den lager jeg en dag , eller to, på forhånd og har kun igjen å jevne med egg og sitron, avgolemono saus er s å deilig! - av tilbehør bruker jeg oftest å ha poteter m/sitron fra ovnen, gresk salat, skordalia, oliven, tzatziki - og brød selvsagt Senast redigerad av kari den 2010-02-17 klockan 09:15. |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|