![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Monica P;
Har precis satt in "din" Briam i ugnen. Återkommer senare med betyg ![]() Fick en släng cykladisk längtan, årets favorit blev briamen på tavernan på Roukounas beach på Anafi med dess förtjusande servitris. (denna taverna är nog min favorit ever i grekland). Även saganaki ska testas. Någon som vet en bra ost man kan få tag på här hemma som man kan göra en schysst saganaki på?? |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Jag testade Fontanas Saganaki för ett par dar sen. Riktigt god. Vände i hett vatten, doppade i mjöl och stekte i rikligt med medelhet olivolja och så en massa citronsaft över. Fanns i min helt vanliga konsumbutik (eller coop ska man kanske säga) bland haloumi och feta.
![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Gott, då borde det finnas här i min hemstad oxå. Dax att leta...
![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Jeeesus Monica P, den var himmelsk...
![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Roligt att du tyckte det!
|
#6
|
||||
|
||||
![]()
Nu har jag också gjort Briam enligt denna metod. jag kände inte till den maträtten förrän jag köpte Alexandra Pascaladious kokbok. Där blir den mera typ ungsrostade grönsaker (och blir gott
![]() ![]() /Anne ![]() |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Min man vill ha den nästan bränd på ytan. Man gör som man behagar. Ordet Briam låter inte grekiskt, jag vet inte om det kan vara turkiskt kanske. Eller italienskt? Nån som vet?
|
#8
|
||||
|
||||
![]()
Måste bara skriva här att jag för en vecka sen på lördagskvällen gjorde Briam här på landet i vår vedeldade ugn. Satt Briam i ugnen som var ca 150-grader och sen var det bastubad för hela familjen (vi håller på länge
![]() ![]() / Anne ![]() |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|