![]() |
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
Som skandinav i Grekland med egen trädgård måste man givetvis fixa sin egen färskpotatis..
|
|
#2
|
|||
|
|||
|
Tack så mycket för alla svaren
![]() Jag bor i Irakleio, det var mest konsistensen jag funderade på eftersom jag ska få besök på lördag och tänkte göra en potatissallad, äter nästan aldrig potatis så jag är helt värdelös när det kommer till att känna till olika sorter
|
|
#3
|
||||
|
||||
|
Vanliga sorter för färskpotatis är Hamlet, Lady Christl, Minerva, Rocket, Saxon och Solist. Kanske finns nån välsorterad potatisbutik som har någon av de sorterna. Färskpotatisen har ju tunnare skal och innehåller mer vatten därav konsistensen.
|
|
#4
|
|||
|
|||
|
På Rhodos, Pefkos, fanss härliga, små potatis på restaurangerna i slutet av maj.
Likadana fanns också i Parga men vet ej var finns det att köpa.... i butiker alltså. lagar inte mat i Grekland. Potatisarna i pefkos var alldeles gula till färgen o. smaken var härlig. |
![]() |
| Ämnesverktyg | |
| Visningsalternativ | |
|
|