Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2011-05-28, 11:29
MonkanSs avatar
MonkanS MonkanS är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jun 2007
Ort: Norrköping
Inlägg: 650
Standard Sv: Att medbringa hem

Vi hittade tyvärr inte denna ost på Heraklions tax-free. Det fick istället bli en stor kub av en plastinpackad feta. Säkert god den också. Om inte annat så är den billigare än i hemmabutiken..

Citat:
Ursprungligen postat av Arne Visa inlägg
Närhelst vi ska lämna Grekland och har checkat in bagaget, då styres alltid stegen till taxfreebutikens delikatessavdelning. Vi handlar alltid med oss hem tvenne plåtburkar med den vansinnigt goda fetaosten av märke "Bio Pan" Detta är en ren naturprodukt. Tillverkad av får- och getmjölk.

Burkarna innehåller 900 gram och är försedda med ett praktiskt plastlock som anbringas efter öppnandet. Sältan är mer än perfekt balanserad och smaken lämna icke något i övrigt att önska.
Priset ligga runt 8€ per burk och måste anses som mer än prisvärt.
Svara med citat
  #2  
Gammal 2011-06-01, 20:28
Peter Peter är inte uppkopplad
Banned
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 2 085
Standard Sv: Att medbringa hem

Oregano att strö över en sallad här hemma. Den smakar verkligen annorlunda än den man köper här.

Och Kapris. I mängder! Den är rätt dyr nu men skarpare och därmed drygare än den vi köper hemma. Större knoppar också. Kapris är faktiskt blomknoppar och ingen frukt om nu någon trodde det!

Och salt. Glöm inte salt. Både flingsalt från havet, som brukar vara riktigt starkt om man vill ha det, och t ex XION som är salt på burk. Vanligt Grekiskt hushållssalt.

Grekiskt salt, XION eller KALAS t ex, är mildare och mycket godare än vårt Svenska. Bara lite för mycket Svenskt salt så smakar det bittert. Men med lite för mycket Grekiskt blir det bara saltare... Testa ska ni se.

Jag har nog över tre Kg Grekiskt salt hemma nu efter senaste resan... Eftersom Greken i Malmö slog igen måste jag ju samla på mig...! Vanligt Falksalt använder jag när jag ska salta Pastavatten, potatisvatten osv. När jag ska salta direkt på mat, sallad osv kommer Greksaltet fram...

I fjol försökte jag förklara denna skillnad för min vän Mr S på Tinos. Han undrade nämligen varför jag alltid köper med salt hem... Har ni inte salt i Sverige? Och jag förstod varför han frågade så jag försökte förklara...

Han tittade ut över havet en minut så tittade han på mig och log och så sade han på sin brutna Engeska: Så Grekiskt salt är sötare än Svenskt...

Och på något märkligt (Grekiskt?) logiskt sätt ligger det väl något i det... Jag höll i alla fall med om att det nog var så...

Sedan finns det ju mängder med intressanta kryddor att ta hem... Även sådana som finns här hemma, de flesta egentligen, men de kan smaka... större...?
Svara med citat
  #3  
Gammal 2011-06-01, 22:13
MonkanSs avatar
MonkanS MonkanS är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jun 2007
Ort: Norrköping
Inlägg: 650
Standard Sv: Att medbringa hem

Självklart köper jag med mig en del örtkryddor från Grekland. Har nu ett helt batteri av olika kryddor och kryddblandningar i mitt skåp för framtida bruk..
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 18:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT