![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Det är även min erfarenhet......och därför väljer jag alltid den grekiska!
Ann-Kristin ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Greken är lite tjockare också tycker jag. Jag själv brukar välja turken. Den är i mitt tycke mest användbar till olika kalla såser. Men smaken är som baken...
|
#3
|
||||
|
||||
![]()
Jag har också undrat över det, och tror att jag i ett blindtest inte skulle känna någon skillnad.
Så jag tror det handlar om att grekianer har en mer romantiserad syn på sitt favoritland än vad den genomsnittlige turkietturisten har, varför man kan ta en tia mer betalt av oss, så därför köper jag den turkiska i ren protest. Den har ju dessutom en grek på framsidan. :-D |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Inte nu längre......
![]() Lissi |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Den grekiska har mer protein och mindre kolhydrater fett mängd är den samma. Den grekiska är lite syrligare i smaken och krämigare.
Camilla |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Jag känner i alla fall inte skillnad, men det är ju sällan man har båda sorterna hemma samtidigt.
![]() ![]() Aina |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Föredrar den grekiska, som jag upplever som tjockare. Klart bättre till tzatziki. Inget fel på den turkiska, den är helt ok den med.
Förresten, vad gör ni med alla youghurt-byttor? Själv har en lååång stapel i källaren. Kan-va-bra-att-ha. Barna brukar använda dem till att förvara krabbor som de fiskar, själv har jag dem till målarpytsar etc. Förstår egentligen inte varför jag bara slänger dem, men det är väl nån störning man har.. ![]() /Netwolf |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Jag föredrar helt klart den grekiska men jag gör sällan några såser, tzatsiki eller andra röror på den utan äter som den är med hårt bröd och bär eller som efterrätt med bär, mandel, nötter och ringlad grekisk honung över.
Det är underbart gott att skiva ner en mogen persika i yoghurten, blanda ner lite nötter och sen toppa med honung. Eva |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Netwolf, här har du en till som har svårt att slänga byttorna...men de är utmärkta till frysen, jag gör stora satser tomatsås, tillexempel, och fryser in. Ibland får jag stora mänder "kattfisk", kokar den med ris, fryser in.
... Jag får nog ändra mig och sluta trakassera min man som spar på skruvar, brädor,mystiska prylar. Jag är ju likadan själv, håhåjaja. Slängde i förrgår, men med dåligt samvete, tjugotre (!) plastblomkrukor, efter livlig diskussion med mig själv. Nej, dom kan inte vara bra att ha! Om Kalymnos politiker kan sluta att tjafsa kommer vi att ha återvinning inom min livstid. |
#10
|
||||
|
||||
![]()
Jag plockar just nu hallon i yoghurtburkarna. Utmärkt eftersom de har handtag. Eller blåbär, svamp... De är utmärkta till nedfrysning.
Och Monica, din man kan ju förvara sina skruvar och spikar i dem! ![]() Aina |
#11
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mums! ![]() |
#12
|
||||
|
||||
![]()
Igår hade vi blindtest på grekisk och turkisk yoghurt. Vi beskrev den ena som mild och len i smaken, den andra som krämig och något syrlig. Däremot kunde vi inte komma överens om det var den grekiska eller turkiska som var det ena eller andra.
![]() Nästa vecka provar vi rysk yoghurt. ![]() Aina |
#13
|
|||
|
|||
![]()
Till Tzatsiki kan jag varmt rekomendera Lidls Greek Youghurt, den är kanon till det, ganska fet och har egentligen ingen syrleghet alls
|
#14
|
||||
|
||||
![]()
Aina! Roligt test...
|
#15
|
||||
|
||||
![]()
Hur gick det? Provade ni rysk yoghurt? Den är ju mycket fetare (17%), mildare och krämigare. Jag har ätit den till jordgubbar, och det var jättegott. Frågan är bara, om den passar till t.ex. tsatsiki.
|
#16
|
||||
|
||||
![]()
Hej
Om ni provar Arlas Meze 10 % slipper ni alla burkar ![]() ![]() Lolis |
#17
|
||||
|
||||
![]()
Nu har jag nytta av enlitersburkarna
![]() ![]() Riitta ![]() |
#18
|
||||
|
||||
![]()
Nejdå, den finns på Coop Forum och Ica Maxi i Haninge också.
![]() Karin |
#19
|
||||
|
||||
![]()
Här i Grekland har jag ju inte nåt att jämföra med. Om vi åker en sväng till Turkiet ska jag köpa och testa. - Jag ser Turkiet varenda dag när jag åker till stan, men det har inte blivit av att åka dit än.Som att bo i Helsingborg och inte ha varit till Helsingör...
-Håller med om att Total är bästa märket, föredrar den med 2% fetthalt. |
#20
|
|||
|
|||
![]()
Jag tycker den turkiska är lite syrligare och lösare i konsistensen, så den använder jag till matlagning, såser och tzatziki mm.
Den Grekiska är lite mildare och krämigare så den använder jag till min frukost, häller i lite bär, nötter och ringlar över lite academia honung (tror det stavas så ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|