Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #12  
Gammal 2011-11-19, 10:28
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: Hjalp med dessert

Persiko och aprikospajer är ju alltid gott men det är ju fel säsong för det. Jag gör dock ibland en persikopaj på konserverade persikor som alla brukar uppskatta. Botten innehåller även lite grahamsmjöl och persikorna pudras med farinsocker. Sen gör jag en fyllning med vispgrädde och ägg som vispas fluffigt och toppar med flagad mandel.

Andra framgånsgrika kombinationer är fileade apelsiner med lite likör, kanel och granatäppelkärnor över. Kan serveras som det är eller med lite yoghurt eller vispgrädde smaksatt med äkta vaniljstång. Ser väligt vackert ut på faten och kan garneras med kanelstång.

Eva
Svara med citat
 

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 21:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT