#41
|
||||
|
||||
Sv: Feg, fegare, fegast ....eller
Dunderfegast..??
Åker hem till Kreta idag - för jag-vet-inte-vilken-gång-i-ordningen! Lena |
#42
|
|||
|
|||
Sv: Feg, fegare, fegast ....eller
Citat:
I går lämnade vi det fina Agia-Roumeli, det torde vara en av Greklands renaste byar. Ständigt var man på gång och plocka det minsta lilla skräp som kunde synas. Vi är mycket tacksamma att fått vara här ett antal dagar. Det känns nästan som att se en film: betraktelsen började vid 12.30 tiden och slutade vid 17.30 då den sista vandraren stigit ombord på någon av båtarna. Dessförinnan och därefter var allt en lugn och fin förberedelse eller ett härligt efterspel. Helt klart är detta en ort som togs till hjärtat. Nu är det dags för frukost i Sougia, dock utan kontanter och utan kortautomat (märkte vi igår), men det ordnar sig säkert. Paul Senast redigerad av pollebosse den 2012-08-26 klockan 07:26. Anledning: stavning |
#43
|
||||
|
||||
Sv: Feg, fegare, fegast ....eller
Citat:
Obesvarad kan den inte få vara därför är höstresan bokad. Trodde inte det fanns flygstolar kvar i september men si det fanns det, till bra pris dessutom (SEK 398 per person enkel resa Chania). Hem i december för 3.800 via Aten för 2 är ok. Kriti stis kardies mas lars och Birte |
#44
|
|||
|
|||
Sv: Feg, fegare, fegast ....eller
Citat:
Sougia är läckert och lugnt. Restaurangerna här verkar vara utomordentligt bra, speciellt Omikron som har väldigt höga smaker och inspirerade kombinationer. Varmt som tusan är det och nu in i skuggan. Paul |
#45
|
|||
|
|||
Sv: Feg, fegare, fegast ....eller
Men hvor bor dere i Sougia og er det å anbefale andre? Skal nedover om en måned og tenker på noen netter i Sougia før vi drar til huset vårt!
Du har jo gitt oss gode råd om Myrthos så kanskje du kan treffe blink nok en gang? |
#46
|
||||
|
||||
Sv: Feg, fegare, fegast ....eller
Sougia är läckert och lugnt. Restaurangerna här verkar vara utomordentligt bra, speciellt Omikron som har väldigt höga smaker och inspirerade kombinationer.
Varmt som tusan är det och nu in i skuggan. Paul[/QUOTE] Jag skall ta en tur dit och njuta smakerna. De fina råvarorna gör ju också att jag själv kommer att testa och lära lite matlagning av mina kockska vänner både i saluhallen (startar ca kl 4 på morgonen) och hemma hos mamma Maria (riktigt god kretensisk husmanskost) men även på några tavernor. Att inte förglömma maten som lagas till skördefesterna och när kazanin plockas fram för att förädla resterna från vinskörden till tsikoudia. Man kan ju även hoppas på en herde uppe i bergen, känner ett par stycken. De kan ju den där enkla men fantastiska maten. Kryddorna, ja de växer ju runt deras fötter. Kali orexi file Paul Kriti stin kardia mou lars |
#47
|
|||
|
|||
Sv: Feg, fegare, fegast ....eller
Citat:
Skulle kanske överväga annat boende nästa gång, har ätit gott på Rebetiko som tydligen även har rum. Verkar vara bra på alla sätt och vis. Härlig innergård, den vedeldade ugnen ger fint intryck och mycket korrekt servering, samt gratis föreställning när hunden jagar områdets katter på innergården. Hotel Sogia har vi gått förbi och det verkar modernt och välordnat, en möjlighet. Det finns massor av mindre pensioner som vi inte har någon uppfattning om. I kväll skall vi äta på Polifimos som på håll ser läckert ut och det skall bli spännande. Ha en fin vistelse i ditt fantastiska hus i det underbara Apokoronas Mouche! Att få åka omkring på fina utflykter måste vara härligt, för att sedan få återkomma till Apokoronas! Paul |
#48
|
|||
|
|||
Sv: Feg, fegare, fegast ....eller
Citat:
Att inte förglömma maten som lagas till skördefesterna och när kazanin plockas fram för att förädla resterna från vinskörden till tsikoudia. Man kan ju även hoppas på en herde uppe i bergen, känner ett par stycken. De kan ju den där enkla men fantastiska maten. Kryddorna, ja de växer ju runt deras fötter. Kali orexi file Paul Kriti stin kardia mou lars[/QUOTE] Lars! Det du skriver är som i en dröm. Få vara med och starta upp i saluhallen, kan det bli mycket mer än så? När man hittar kärleken och intresset till maten får livet en extra dimension som är guld värt. Läser ju så tydligt att den har du, underbart! Hoppas innerligt att du får fina matupplevelser i Souigia, det tror jag. Gårdagens måltid på Rebetiko var väldigt trevlig då deras vedugn satte härlig karaktär på olika detaljer. Spännande och höra vad du tycker, utifrån dina fantastiska referensramar. Kali orexi Lars! Paul |
#49
|
||||
|
||||
Sv: Feg, fegare, fegast ....eller
Saluhallen har vi redan varit med om en gång som gav mersmak. Dit återvänder vi gärna.
Första gästerna kom redan ca 5.30 och svängde glatt i sig ganska stabil mat. Många var på väg från arbete och många på väg till arbete. Stämningen rätt sömnig mot vad den kan vara exempelvis ett antal timmar senare på eftermiddagen. Häftigt att vara med om saluhallen uppvaknande. Fisken levereras och lägges upp på ett förföriskt sätt, köttet plockas ur kylarna och arrangeras lika smakfullt, skynken dras undan, frukt och grönsaker ordnas med, ost och bröd fixas till, t o m mannen med blå häftet för lotteriet av fisk eller lamm börjar traska omkring och ropa ut vad dagens vinst består av. Prova på om ni får tid och lust. De stora dörrarna är stängda men på baksidan till varje rörelse finns dörrar. Knacka på och förklara så kommer ni säkert in även om ni inte känner någon. lars Kriti stin kardia mou |
#50
|
|||
|
|||
Sv: Feg, fegare, fegast ....eller
Sikkert dagens dummeste spørsmål (fråga), men snakker dere virkelig om saluhall i Sougia? Siden jeg er et typisk a-menneske så kan jeg virkelig få hyggelig selskap tidlig på morgenen!
|
#51
|
||||
|
||||
Sv: Feg, fegare, fegast ....eller
Citat:
Inte heller jag känner till någon saluhall i Sougia utan den som avses är den stora saluhallen från 1913 i Chania. lars Kriti stin kardia mou Skickar med en bild på en kazani som var med redan på turkarnas tid. Här fixas det också mat i väntan på att tsikoudian skall bli klar. Glöd finns det ju gott om och maten ja den kommer de med som skall avhämta sin tsikoudia. Stämningen brukar bli hög fram på kvällstimmarna. |
#52
|
|||
|
|||
Sv: Feg, fegare, fegast ....eller
Citat:
Underbara Sougia har fått ytterligare ett fan och det känns bra att veta att större än så här blir nog inte den mycket lilla byn. Paleochora känns som en stor stad i jämförelse och därmed inget ont sagt om Pal. I julas var vi i Kato Zakros och det finns uppenbara likheter dessa två platser emellan. Må båda behålla sin personliga prägel och litenhet. Det blåser ordentligt nu och det blir säkert ingen kustbåt idag på Libyska sjön. Vi lämnar den underbara sydvästkusten för Nea Chora ett par dagar. Skall bli hur kul som helst, men undrar om de i norr kan slå restaurang Omikrons smakupplevelser? Ett mycket angenämt spörsmål. Underbar Bild Lars!! och Mouche som är A-människa liksom mig, kan gå till bageriet vid 5-tiden för att känna på dagens nya dofter i Sougia, det är en annan typ av superstart på dagen. Kreta är underbart! Paul |
#53
|
||||
|
||||
Sv: Feg, fegare, fegast ....eller
Ni ska ha en vacker tur upp till Chania. Även vi gillade Sauga. Lagom stort ställe.
Här i Umeå har gryningen kommit med en fantastisk rosa himmel. Väntar på att morgontidningen ska stoppas i postlådan. Morgonpigg Birgitta. |
#54
|
|||
|
|||
Sv: Feg, fegare, fegast ....eller
Og så utrolig variert og mangfoldig.
God tur videre! |
#55
|
|||
|
|||
Sv: Feg, fegare, fegast ....eller
Citat:
Hoppas vi får till det i december!, hälsa Arne så mycket! Paul |
#56
|
|||
|
|||
Sv: Feg, fegare, fegast ....eller
Håller helt med dig och kan bara understryka din utsago nu när vi kommit till Nea Chora, en så enormt läcker stadsupplevelse hade vi inte kunnat föreställa oss.
Det är nog så att det inte tar slut med överraskningarna! Må väl! Paul |
#57
|
|||
|
|||
Sv: Feg, fegare, fegast ....eller
Hemkommen och en kort rankinglista på resans bästa mat enligt smaklökarna hos oss från Blekinge:
Klar segrare: Omikron i Sougia Bra andraplats: To Magasaki i Nea Chora Tredjeplats, ljuvlig miljö också: Rebetiko i Sougia Fjärde plats delad: Methexes, Kiparaki och Pizzeria Portofino i Paleochora Bästa dessert: Kanelmarinerade blandade frukter (även med morotsbitar)I Agia-Roumeli hos Farragi Hur glad och lycklig är man inte när man tänker på dessa underbara platser. Lisbet och Paul |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|