Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Ordet är fritt > Kalimerahörnor > Uffes hörna

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2013-04-29, 17:46
UlfWimans avatar
UlfWiman UlfWiman är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2007
Ort: Agioi Apostoloi / Öjebyn
Inlägg: 1 349
Standard Att bland friskt och vågat är hälften vunnet!

Idag har jag till Valborgs ära gjort något nytt.
Jag tog fram det sista av älgfärsen från höstas och mixade med ägg och timjan plus ett paket Feta-ost... Resultatet blev oroväckande bra så nu får vi deportera några älgar till Kreta för smakerna gifte sig direkt!
Detta ihop med patates i ugnen blev en smaklig succé. Lite vilt och lite tämjt. En blandning det inte smakade fy skam om direkt.
Så vem blir den förste att ha en älg i bagaget?
Hjortron till saganaki är redan testat och även det en succé.
Tänk vad naturen ibland erbjuder oss små vanliga dödliga... En myriad av smaker som till syvende och sist passar utmärkt ihop.
Lyckan vore total om jag hade haft lite äkta grekiskt hemkört till detta smakäventyr...

/Ulf


Ps: Såsom varande ganska van matlagare hade jag även i en skvätt grädde och några enbär. Som en ren information. Inga kryddor utöver lite flingsalt och timjan.
  #2  
Gammal 2013-05-02, 18:09
myssas avatar
myssa myssa är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Kalix
Inlägg: 599
Standard Sv: Att bland friskt och vågat är hälften vunnet!

Såklart vi här uppe måste prova att mixa matkulturerna stifado på älg är också en mycket bra kombination. Ha det så gott.
Myssa
 

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 10:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT