![]() |
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
Citat:
Eva |
|
#2
|
|||
|
|||
|
Tack Zanet!
Så äter vi också. Mycket grönsaker och kokta köttgrytor eller köttsoppor, youvarlakia, hönssoppa, fisk, bönor, linser, kikärter, olika rätter med zuccini och auberginer. Och jag ska erkänna att jag längtar tills de första maskrosbladen sticker upp i gräsmattan så att jag kan plocka in dem och göra sallad samt förvälla och lägga i frysen. Vi äter också mycket nässlor och kirchkål när de väl har kommit. Pumpablommor eller zucciniblommor äter vi också mycket av framförallt i Plastó eller pitta. Yvonne
|
|
#3
|
||||
|
||||
|
Citat:
har däremot aldrig själv plockat vare sig maskrosor eller kirskål till den egna matlagningen, endast blivit bjuden. Kirskålen är på bra framfart här i trädgården så ge mig gärna lite tips Är det bara att rensa, förvälla och därefter tillsätta vinäger/olja?//Zanét |
|
#4
|
|||
|
|||
|
Precis använd den som du använder spenat eller annan bladgrönsak.
Passa dig bara, kirskålen har förmåga att sprida sig som en löpeld i trädgården, fast vad gör det när man kan äta upp den. Pratade förresten med släkten i Grekland idag, där var alla ute och plockade radikia. Yvonne Senast redigerad av yvonne den 2005-04-10 klockan 18:08. |
|
#5
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ska kanske passa på att beställa ett lass med bräder och spik också Citat:
Beträffande kirskål så för jag redan en ojämn kamp mot densamma - sprider sig ju snabbare än man hinner dra upp. Nu ska jag låta det rara ogräset växa sig liiite större och därefter ska här minsann skördas //Zanét |
|
#6
|
||||
|
||||
|
Det blir billigt och bra för er.Ni kan ju leva på ogräs
Synd att man inte kan äta mossa, då skulle vi också kunna få fin skörd Riitta |
|
#7
|
||||
|
||||
|
Citat:
Jag kan ju alltid skicka upp lite kirskål och kvickrot till dig så att du får variation //Zanét |
|
#8
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
|
|
#9
|
||||
|
||||
|
Kan väl blanda med mördarsniglarna så det blir ännu nyttigare
Så hemst Riitta
|
|
#10
|
|||
|
|||
|
Det är även dags för sparrisplockning.
Svärmor plockade en hel näve (vildvuxna)sparris i helgen och det ska tillagas med spanaki och chorta i morgon. Mums! Agapi |
|
#11
|
|||
|
|||
|
Citat:
epiros
|
|
#12
|
|||
|
|||
|
Citat:
Och mycket hälsosamt epiros (en gång till)
|
|
#13
|
|||
|
|||
|
Citat:
Agapi |
|
#14
|
||||
|
||||
|
Fin spenat kostar chortan!
//PO ![]() -Bu! |
|
#15
|
||||
|
||||
|
Citat:
![]() I din hjärna måste det växa kvick-rot helt klart! /Ivi -kunde bara inte låta bli
|
|
#16
|
||||
|
||||
|
Citat:
//PO -Aj! |
|
#17
|
||||
|
||||
|
Citat:
Tro mej!! Det räcker med en liten bit rot, säj 1cm, kvar i jorden så växer det upp nya blad Kirskålen blev inplanterad under tidigt nittiotal, från Tyskland tror jag, just som matväxt. Den som tog hem den ångrade dock detta bittert eftersom den visade sej vara ett rot-ogräs som spred sej kvickt somf**n. Jösses vad jag har kämpat med denna växt i mina da´r. Sen må den vara hur ätbar som helst. Har jag satt frön till rödbetor så vill jag ha fina rödbetor, inte små ynkliga därför att Kirskålen har sugit till sej all näring ur jorden! Vad är kvickare än Kvickrot och kvicka Kamilerare? KIRSKÅL ![]() ![]() Birgitta som sett Citronfjäril, en flock bofinkar men här "sover" Vitsipporna ännu ![]() |
|
#18
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
#19
|
|||
|
|||
|
Här blommar både vitsippor och blåsippor, och fjärilar såg vi redan förra veckan. Har också sett årets första fästing. Tom 2 mygg hade vi på verandan i går kväll.
Snart är det sommar!!! Yvonne (som snart åker till värmen i Grekland) |
|
#20
|
|||
|
|||
|
Citat:
Svärmors körsbärsträd har underbart fina vita blommor(+ bin). I slutet på maj så blir det "spottsoppa". Storkarna kom den 20 mars och svalorna för drygt 1,5 vecka sen. Så det går åt rätt håll fast vi bara hade 14 grader idag, bbbbbbbrrrrrrrrrr. (Har varit lite bortskämd de senaste veckan med värmen.) Och nu så regnar det och jag som glömde ta in tvätten som hängde ute på tork......... Agapi
Senast redigerad av Agapi den 2005-04-13 klockan 22:00. |
![]() |
| Ämnesverktyg | |
| Visningsalternativ | |
|
|