![]() |
#11
|
|||
|
|||
![]()
Birgtta: En 3-timmars bolognese gör man enligt mig på följande sätt:
3 vitlöksklyftor,en lök,lite stjälkselleri,lite morot,lite bladpersilja som man hackar ihop och om man har - en bit pancetta eller salami eller prucciotto.Fräs detta långsamt i god olivolja Fräs (helst högrevsfärs) ca 1/2 kilo i lite olivolja.Ha i lagerblad,lite salt mald svartpeppar och en halv hönsbuljiongtärning. Lägg allt i en järngryta eller dito.Låt detta puttra ihop en stund.Häll så ca 2 dl rött eller vitt vin i och låt det hålla på en stund. Tag sedan 2 msk tomatpure,en burk HELA tomater(som man kan klippa sönder),oregano, timjan,mer salt och peppar. Om man vill,kan man också ha i lite chilipeppar. Så låter man allt sakta puttra i 2-3 timmar,rör ibland,smakar av och ÄTER!!! Spaghettin ska kokas i VILT vatten tills den är al dente,silas och blandas med en stor klick smör. |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|