![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Tycker som du. Gå ut och äta är ju halva semestern! Att inte behöva laga mat är ju lyxigt. Det ända vi fixar själva (för det mesta) är frukosten. Yoghurt med persika, banan och honung. Himmelskt gott.
Att gå ut och äta betyder ju, förutom att vi slipper laga den själva, att vi får äta mat som vi sällan lagar själva, hemma. Har också blivit mer lunch än kvällsmål, senaste tiden tycker jag. Även om jag nog njuter ännu lite mer av att sitta ute i mörkret, men ändå varmt. /Sven - med tre dagar kvar till paradiset ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Vi gör oftast lite frukost själva då ingen av oss äter så mycket på morgonen.
Lunch och middag äter vi alltid på tavernor då det är en stor del av resan för oss. // KR |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Säger som flera andra; maten är en stor del av resan.
Vi har redan fyra tavernor som ska få återbesök när vi är på Kreta igen. Flera gånger har vi bestämt att "ikväll käkar vi nåt lätt hemma och går ut och tar en drink bara". Några timmar senare sitter vi endå där med saganakin...som förrätt ![]() ![]() Att beställa hämtmat hemkört är nog en generationsgrej. Tror det är ganska vanligt att klicka hem även på resorna av de "yngre".. Kan va en orsak till att restaurangerna har det tufft. Min dotter skulle bjuda mig på hemkört...ja mat...när vi var i Kato Stalos. Hon satt och blippade med appen en bra stund men lunchbeställningen gick inte igenom. Appen bara krånglade. Vi köpte kötbullar i tomatsås på burk, pasta och sallad i affären istället. Det blev både billigare och trevligt att laga mat på miniplattorna i pentryt. På kvällen blev det tavernabesök endå. / Kajja ![]() |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Har vi inte frukost på hotellet äter vi det hemma , handlar färskt bröd på bageriet. Lunchen är alltid ute. Är vi nere 2 v så äter vi hemma 4 dagar, gärna catering av Kina eller indiskt. Sen två middagar med bykorv, lök paprika o bröd
Handlar inte om snålhet utan man orkar inte samt stora portioner. Nere en v så alla middagar ute |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Nåt jag har tänkt på är att en enkel lunch i Grekland kostar lika mycket/lite som en middag.
Egentligen är det rätt..man äter ju liknande rätter men vid olika tider bara. Här hemma är der stor skillnad på på priserna om man kl.12 eller 19. För att inte glömma, hur de häller upp vinet i glaset!! Upp till kanten i Grekland och i en 3je del av glaset i Sverige!! MEN beställer du en öl i Sverige så fyller de hela glaset minsann! Vart är världen på väg?! ![]() ![]() / Kajja ![]() |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|