Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Semestra i Grekland

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2006-05-27, 00:22
Chriss avatar
Chris Chris är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Stockholm/Vasastan
Inlägg: 182
Standard Sv: mattips för kokvrån

Bröd, skivad bräckt skinka, tomat och ett stekt ägg = en
lagad smörgås. Man kan även köpa lite köttfärs och byta ut skinkan så blir det som en hamburgare, eller "Parisare".

Om man gillar Gigantes (stora vita bönor i tomatsås) - vilket jag gör - så kan man få
köpa lite större mängd på taverna ibland så man har till
en lunch som bara är att värma. Med bröd o sallad till.

Soppa kanske kan tyckas fel i sommarGrekland men varför inte? Som ett alternativ kan man ta med sig några påsar med pulversoppa typ blåbär, eller liknande. Eller ministronetyp som man sedan kan dryga ut med andra saker på plats.

Av de fantastiska frukterna som finns kan man göra en kräm att ha i kylen, med kall mjölk och kanske lite corn flakes därtill.

Ett tips kan vara att kolla kokböcker för båt- o husvagnsfolk, där kan finnas en del ideer på lättlagade rätter.
Lycka till o hoppas ni får en fin resa!

Chris
Svara med citat
  #2  
Gammal 2006-05-27, 09:39
Admirala Admirala är inte uppkopplad
Avslutat medlemskap på egen begäran
 
Reg.datum: apr 2005
Inlägg: 2 620
Standard Sv: mattips för kokvrån

Du kan kjøpe gigantes på boks, varme opp og ha i biter av skinke eller pølse samt feta og persille.

Lag enkel spaghetti carbonara ved å koke spaghetti, rør i en blanding av melk/fløte, egg og ost, og ha stekt bacon til.

Stek kyllingbiter og løk, ha oppi hermetiske tomater og ev. oliven. Spis med ris eller potetmos. Du kan erstatte kyllingen med fisk, om du vil.

Lag chilli con carne ved å steke kjøttdeig og løk og ev. hvitløk, ha oppi hermetiske tomater og ev. chillipepper. Har du en bit mørk sjokolade tar du den i gryta også. Kok så lenge du gidder (lenge = enda bedre). Mot slutten av koketiden tilsetter du bønner fra boks samt ev. paprika i biter og oliven. Spis med tykke brødskiver.
Svara med citat
  #3  
Gammal 2006-05-27, 11:27
Gita Gita är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2005
Ort: Järfälla
Inlägg: 1 429
Standard Sv: mattips för kokvrån

Våra barn äter bara vissa rätter när vi är på grekisk restaurang, så de blir ju snart trötta på restaurangmaten om mn är borta 2 veckor. Och man sparar faktiskt pengar om man lagar egen mat, en hemlagad middag kostar med vin ca 10 euro för 4, om man går ut på restaurang, så får man inte mycket för den pengen för fyra...

De rätter vi har lagat är:

- pasta carbonara (grädde, ost, bacon eller skinka)
- pasta med korvar
- omelett
- kokt potatis, kokt skinka, grönsaker
- vita bönor, korv, ägg
- pannkakor
- finsk korvsoppa, lagas som följer (barnens favorit)

Ta vatten, buljontärningar, hackad lök, morotsbitar, potatis och koka tills potatisen är nästan klar. Ha i korvbitar, ät med bröd. Mycket gott, tycker de flesta. Man kan ha i mer grönsaker om man vill, det brukar vi göra hemma
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 07:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT