Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Off Topic > Mat & Dryck (ej grekisk)

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2006-12-07, 21:23
Agapi Agapi är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2005
Inlägg: 456
Standard Sv: Julgodis

Det måste vara såna. Synd för jag kan inte hitta såna här.
Svara med citat
  #2  
Gammal 2006-12-08, 08:10
Hellens avatar
Hellen Hellen är inte uppkopplad
 
Reg.datum: maj 2005
Inlägg: 4 604
Standard Sv: Julgodis

Citat:
Ursprungligen postat av Agapi Visa inlägg
Det måste vara såna. Synd för jag kan inte hitta såna här.
En annan variant som är jättett, är att krossa cornflakes lite försiktigt och röra ner i blockchokladen. Jag gjorde tidigare dessa med gamla modellen av K-Special, (de små conrflakesen) men de finns inte i Sverige längre.
// Helén
Svara med citat
  #3  
Gammal 2006-12-08, 09:38
Agapi Agapi är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2005
Inlägg: 456
Standard Sv: Julgodis

Cornflakes har vi i alla fall.
Rispuffar var namnet då när jag var liten(jag är 32 nu). Eller så kallade vi det så. Det såldes i paket som cornflakes säljs.
Är det någon som kommer ihåg? Men i alla fall så åt vi det med fil... Vad äckligt nu när jag tänker efter. Måste ha smakat som frigolit. Men vi tyckte det var gott.

Katerina

Senast redigerad av Agapi den 2006-12-08 klockan 10:14.
Svara med citat
  #4  
Gammal 2006-12-08, 10:28
Elisabets avatar
Elisabet Elisabet är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Umeå
Inlägg: 5 566
Standard Sv: Julgodis

Jag tror det du kallar rispuffar är detsamma som vårgårdaris. De är helt vita och frigolitaktiga. Så vitt jag minns har de alltid sålts i påsar och tillverkas i alla fall numer av AXA.

Kellogs har något som säljs i paket och heter RiceKrispies. De är rostade och lite gulaktiga i färgen samt krispiga. Det blir säkert gott att göra rischoklad av sånna också. Risknäck är jag mer tveksam till, fast iosf, varför inte..?!

Hellen, i recept med den gamla sortens K-special kan man antingen använda CornFlakes som du gör eller RiceKrispies. Då blir godiset/kakorna lite "mjukare" och inte så kantiga som med Corn Flakes.

Rice Krispies tar jag till exempel när jag gör Snickers. Receptet på de rysligt goda kaloribomberna vill väl ingen ha ?
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 08:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT