![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Hej!
Jag har aldrig ätit grekisk mat förut och åker till Kreta i augusti. Tyvärr är jag inte så förtjust i fetaost, oliver, auburgine och rå lök... Det verkar vara vanligt i grekisk mat.. Däremot gillar jag vitlök, citron, saffran, räkor, bläckfisk, kyckling m.m. Kan någon vänlig själ berätta för mig vad nedanstående rätter innehåller för ingredienser? Jag vill gärna prova något nytt när vi åker dit! /Drakulla Citat:
|
#2
|
||||
|
||||
![]()
Tror jag kan hjälpa dig med några svar fast jag inte varit i grekland jag heller.
![]() Kalamares = bläckfisk Kleftiko = ugnsrostat lamm Gyros = grekisk kebab Saganaki = typ stekt ost Moussaka = lasange fast aubergine istället för pastaplattor Souvlaki = Grillspett med kött el. kyckling Grekisk sallad = sallad med bl.a. rödlök, fetaost, oliver.... Tsatziki = sås med youghurt, vitlök, gurka. Giovetsi = kötträtt med små makaroner. Siri - Naxos, här kommer jag... (i sommar ![]() Senast redigerad av Kalimera den 2007-04-23 klockan 15:55. Anledning: Lång citering |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Detta gäller om du åker till Kamari på Santorini! Boka om resan till Santorini! Hälsa från Ulf "Apo ti Soudia" Då får du smaka på denna grekiska höjdare
![]() Bekri Meze, tillagad av mamma till Nektario, ägaren av hotell Glaros i Kamari. Inget peppardränkt kött utan ett gott fläskkött kokt i vin med en drös av örter och kryddor. Min absoluta favorit i Grekland. Yeasou ![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Jag hoppas du kommer att pröva på det du är tveksam till i alla fall, för man måste ibland kombinera maten med stämningen...och olika personer lagar mat som smakar olika med samma ingredienser. Om du inte vågar smaka missar du kanske något som blir det bästa minnet från resan.
Senast redigerad av inkfish den 2007-04-22 klockan 14:51. Anledning: långt citat |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|