![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Hasse;90844]Tittar i denna gamla tråd om Taramosalata och konstaterar att jag under flera års intensiv jakt ännu inte hittat torskrom i någon butik. Är det Hötorgshallen och dylikt som gäller om man ska hitta ?
Jag handlar i Hötorgshallen eller på Östermalm! Camilla |
#2
|
||||
|
||||
![]()
ja! tarama heter det då!
|
#3
|
||||
|
||||
![]()
Torskrom var fattigmansmat när jag växte upp och det var ofta jag fick stekt torskrom till mat, men den finns inte längre för det är ingen efterfrågan.
Uffe |
#4
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eva |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Numer sägs ju torsken inte alls vara utrotningshotad- vet inte säkert hur det är med det, men torskrom är fortfarande ganska svårt att få tag på!
Dock har Netto-butikerna dansk torskrom från Bornholm för ca 16:-/200gramsburk. Den använder jag till Taramosalata enligt mitt egenhändigt framlaborerade recept (efter att ha frågat grekiska vänner hur dom lagar den Taramo dom serverar på sin restaurang på Santorini -mmm, kan inte få nog av deras Taramosalata som INTE alls är av den blöta majonnäslika chockrosa sorten man hittar på burk i Supermarketen!) Till 4 portioner: 3 stora potatisar kokas o pressas till mos, vispas m elvisp till smidig konsistens 1 råriven gul lök blandas med potatisen 1 burk torskrom, 200g, vispas ner i potatismoset. Saften av 1/2 citron tillsättes. Ca 1-1,5 dl olivolja tillsättes för önskad konsistens, under vispning. 1-6 tsk balsamvinäger, efter smak Salt o peppar efter smak. Vispas till önskad konsistens o serveras med svarta oliver o grekiskt lantbröd |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|