![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
tack, där stog en del, men när man läser i olika forum här så skriver folk bara vad rätten heter på greksika, man får inget hum om vad för typ av rätt det är .
|
#2
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Moster ![]() |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Først og fremst må du spise "som en greker". Dvs ikke bestille f.eks en tomatsalat til forrett og en "biff med bearnaise" til hovedrett. Da får du sannsynligvis en skål med tomater til forrett og en seig biff til hovedrett.
Vær også klar over at maten bringes til bordet når den er ferdig, det er slett ikke sikkert alle i reisefølget får maten på likt. Men det er ikke farlig. Det beste rådet jeg kan gi deg er å spise mezé. Det står som regel under forretter på menyen (starters på engelsk), men kan også ha andre betegnelser. Uansett: Det er småretter, og man bestiller så mange man tror man orker ![]() Man kan godt bestille en hovedrett eller fem og dele på dem også, type mezé. Mine favoritter er torsk med skordalia (hvitløkssaus), stifado (hare eller oksekjøtt kokt lenge i tomatsaus sammen med løk), loukaniko (pølse), kleftiko (lammekjøtt kokt så lenge at det detter fra hverandre), og mange, mange flere. Kan du bra med engelsk kan du gå inn på Matt Barretts sider og sjekke hans info om gresk mat. Da får du gode forklaringer på de greske rettnavnene. Kan sende deg linken i en pm, om du ikke finner det! Sjekk også under "matrecept" i spalten til venstre her på kalimera, der finner du mye godt! |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Mina favoriter:
garides saganaki- räkor i tomatsås med feta kalamares- friterade bläckfiskringar moussaka- som lasagne fast med aubergine tzatsiki m vitlöksbröd dolmades-vinbladsdolmar fyllda m ris all fisk o skaldjur!!! brukar vara supergott |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Håller med dig! Det är en supergod klassiker som jag aldrig tröttnar på. Andra favoriter är naturligtvis xorta (varm, grön sallad), småräkor med skal, kolokithokeftedes (squashbiffar), fava (ärtdipp), papoutsaki "liten sko" (fylld, gratinerad aubergine i ugn).
Bland huvudrätterna är all form av färsk fisk jättegott, annars olika typer av lamm. Kleftiko är en hit! /Anoula som vid lunchtid delade ett mezebord med 16 rätter för 4 pers. Och nu är de hungriga igen... puh... det är bara att ta på sig trikåkläderna och hålla god min. |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|