#1
|
||||
|
||||
Pastöriserad?
Hur säger man pastöriserad på grekiska?
Är det pasterióno eller pasteriomeno eller är det senare en böjning eller rent av opastöriserad? 2 dagar 15 timmar kvar till kreta. |
#2
|
||||
|
||||
Sv: Pastöriserad?
Det låter som en fråga som man ställer när man har en gravid sambo
Ska man gratulera? |
#3
|
||||
|
||||
Sv: Pastöriserad?
Det blir pasterioménos
/il |
#4
|
||||
|
||||
Sv: Pastöriserad?
Fritt fram att gratulera
|
#5
|
||||
|
||||
Sv: Pastöriserad?
|
#6
|
||||
|
||||
Sv: Pastöriserad?
Åååh vad roligt! Stort Grattis!!!
|
#7
|
||||
|
||||
Sv: Pastöriserad?
Tack så mycket, har inte gått så länge än. En liten plutt på ultraljudet.
|
#8
|
||||
|
||||
Sv: Pastöriserad?
Det brukar rekommenderas att man endast äter ost, youghurt och andra mejeriprodukter som man ser kommer från en köpt förpackning. Industriellt tillverkade mjölkprodukter, även fetaost, är så gott som alltid pastöriserade, och finns det en förpackning är det ju lätt att kolla. "Gårdsprodukter" kan däremot vara opastöriserade.
|
#9
|
||||
|
||||
Sv: Pastöriserad?
Tack Elisabet. Jag sökte lite här på forumet förut och hittade lite bra info och lite dålig.. importera fetaost från danmark..pfft. Det som jag blev osäker på var att någon hade skrivit att pastöriserad var pasterióno på grekiska och jag hade hört pasterioméno. Jag får väl vara snäll och skippa yoghurt med honung också då
|
#10
|
||||
|
||||
Sv: Pastöriserad?
Det är klokt och omtänksamt att "lida med" om det blir nödvändigt, men jag tycker inte ni ska skippa någonting utan att först kolla på förpackningarna. De flesta grekiska mejeriprodukter är som sagt pastöriserade numer.
Lär er hur pasterioménos stavas med grekiska bokstäver så är det ju lätt som en plätt att kolla! Dra er inte för att be att få komma in i köket på tavernorna och se burken som de tar youghurten (även till tzatziki) och osten ur! Och läs på förpackningarna när ni handlar själva! |
#11
|
||||
|
||||
Sv: Pastöriserad?
Jag gissar på att jag kommer att tillbringa mycket tid i köket på diverse tavernor då min sambo älskar yoghurt, tzatziki och fetaost. Saganakin är kanske också i farozonen? Men det ska nog gå bra, jag har alltid drömt om att bli kock så jag kanske kan få jobb ett på köpet
|
#12
|
||||
|
||||
Sv: Pastöriserad?
Det gäller alla mejeriprodukter och allt som är tillagat av mejeriprodukter.
Jag tycker det verkar som du ser fram emot att tillbringa tid i köken! Härligt med en "liten" ursäkt va |
#13
|
||||
|
||||
Sv: Pastöriserad?
Jag står gärna i köket, eller vid grillen. Min sambo har helt slutat laga mat för flera år sen. När jag inte är hemma så brukar hon laga till en ärtsoppekorv i mikron.
|
#14
|
|||
|
|||
Sv: Pastöriserad?
Bra tråd! Saganakin tänker jag INTE stå över (ve och fasa, två veckor i Grekland utan saganaki) fast jag är gravid. All mat som är upphettad till över 70 grader skall vara ok, och det borde väl ändå saganakin vara..... Men som du säger, det blir nog till att tillbringa lite tid i köken på tavernorna
|
#15
|
||||
|
||||
Sv: Pastöriserad?
|
#16
|
||||
|
||||
Sv: Pastöriserad?
Citat:
Men är man det minsta osäker så tycker i alla fall jag att man inte ska ta risken. Visserligen är det mycket ovanligt att listeria orsakar infektion hos människan och ännu ovanligare att fostret smittas när en gravid kvinna smittats. Men om en gravid kvinna smittas kan det orsaka vattenavgång och för tidig förlossning. Om fostret smittas kan det orsaka missfall eller fosterdöd. I jämförelse är väl två veckor i Grekland utan saganaki ingenting... |
#17
|
|||
|
|||
Sv: Pastöriserad?
Det är ju självklart att man skall vara försiktig, jag menade absolut inget annat. Jag tänker då inte ta några risker. Ville nog mest ha medhåll om att saganakin bör komma upp i 70 grader vid tillagningen, eller kanske inte.....
|
#18
|
||||
|
||||
Sv: Pastöriserad?
Ska du ändå ut i köket och röja så ta med stektermometern
Skoja bara, menar du friterad saganaki, eller ugnsbakad? Friterad är nog tveksamt, det är ju inte så lång tid den är i smeten, Förresten görs inte friterad saganaki av hårdost? // Helén |
#19
|
||||
|
||||
Sv: Pastöriserad?
Tack så mycket!
Ja den är ju friterad, frityroljan är väl 180°C så ostbiten borde väl stiga över 70°C |
#20
|
||||
|
||||
Sv: Pastöriserad?
Citat:
// Helén |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|