Jeg kan bare gi det samme rådet som jeg fikk av vår hotellvert da jeg spurte ham om de beste stedene: Hold deg hvertfall borte fra havnen og innsjøen, hvor tavernaene satser på å få gjester på grunn av beliggenheten, og ikke maten.
Jeg anbefaler også Itanos, og ikke minst Ofou to lo, som ligger lengst ute ved bystranda, i retning mot marinaen. Den drives av en kar fra Anogia, og har en del spesialiteter dere ikke får andre steder.
Min helt spesielle favoritt ble likevel en liten taverna i nærheten av sykehuset. Fra utsiden var det vanskelig å se den, det så ut som en take-away-plass, men hadde en del bord innenfor. De gangene vi spiste der, var vi de eneste ikke-greske, men ble meget godt mottatt, og maten var helt topp. Siden de selv tydelig holdt en lav profil i forhold til turistene, skal jeg ikke spre navnet ut over hele Skandinavia, så la dette være for de som er interesserte nok til å anstrenge seg litt og lete etter stedet.

Det er riktignok noen år siden sist vi var der, så kanskje myehar forandret seg nå.