#1
|
|||
|
|||
stekt eller fritterat
Fried på engelska kan innebära både fritterat och stekt. Råkade på en trist överaskning senast i Naxos. Min undran är; Om jag vill ha stekt calamares, men utan den fruktansvärda frittyrsmeten. Hur går man till väga då? Grillat funkar naturligtvis annars utmärkt, men jag vill ha stekt!......
|
#2
|
||||
|
||||
Sv: stekt eller fritterat
Du kan fritera utan smeten, annars koka upp calmarin lite snabbt sen steker du i olivolja. Lägg upp och pressa citron över.
Camilla |
#3
|
||||
|
||||
Sv: stekt eller fritterat
Är inte friterad "deep fried" och stekt "fried". Det har jag i alla fall använt i alla tider. Oavsett vilket är jag inte speciellt förtjust i det hela, men som Frappe säger och rekommenderar då går det i alla fall att äta.
Uffe |
#4
|
|||
|
|||
Sv: stekt eller fritterat
Tack för tipset Camilla, ska absolut testa det någon gång! Tyvärr uttrycker jag mig ofta slarvigt, men min huvudfråga är; Fried på engelska kan innebära antingen stekt eller fritterat. Hur ska jag göra på en restaurang om jag vill försäkra mig om att den är stekt (utan smet), och inte fritterad?
|
#5
|
|||
|
|||
Sv: stekt eller fritterat
Tack! Deep fried låter som en möjlighet!
|
#6
|
||||
|
||||
Sv: stekt eller fritterat
Citat:
Camilla |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|