Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

Stängt ämne
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2009-05-01, 21:45
sven.kriti sven.kriti är inte uppkopplad
Banned
 
Reg.datum: dec 2007
Ort: GR72100 Agios Nikolaos
Inlägg: 250
Standard Lamm i "Augalomono", egg og citronsaus

Jeg holder på å skrive kokebok med resepter fra de landene jeg har besøkt gjennom mange år.

Eksempel:
Danmark, stekt and.
Frankrike, Boeuf Bourgignon,
Norge, Gravlaks, fårikål.
Spania, Paella,
USA, spareribs
etc etc

Fra Grekland er det ikke så lett å definere fordi mange tradisjoneller retter som de fleste tror er grekiske i virkeligheten er tyrkiske!

Augalemono.

Denne skal imidlertid være helgrekisk!

I Athen finnes det en restaurant: Archaies Gefseis, "Antikke smaker" (anbefaler ikke å gå dit! Mye av det de spiste for 2500 år siden smaker ikke for oss i dag.) På denne restauranten hevdes det at denne augalemonosausen kan føres tilbake til antikken!

Her er oppskriften slik jeg har samlet den fra diverse kjøkkensjefer på greske restauranter:

Du koker lammet i vann tilsatt litt buljong.
Når kjøttet er mørt , 1 time bruker du kraften til å lage sausen.

Ingredienser:

Smør, minst mulig mel, denne sausen skal være tynn. I noen oppskrifter bruker de hele egget, i andre bare plommen. Så kommer sitronen, den må du være forsiktig med! Grekerne bruker ofte for mye sitron. Sausen bør ikke være direkte sur.

La det hele surre minst en halvtime, jo lenger dess bedre!

Tilbehør:
Vanlig er artiskokkbunner.
Det optimale er også noen skiver fenikkel! Det lærte jeg på en restaurant her på Kreta hvor eieren er greker og konen er fransk! Fenikkelen og artiskokken kan kokes sammen med kjøttet men noe kortere tid.

Kan noen komme med andre ideer - synspunkter om augalemono?
  #2  
Gammal 2009-05-02, 09:52
anoula
Gäst
 
Inlägg: n/a
Standard Sv: Lamm i "Augalomono", egg og citronsaus

Citat:
Ursprungligen postat av sven.kriti Visa inlägg
Kan noen komme med andre ideer - synspunkter om augalemono?
Jag brukar ha avgolemono i grekisk kycklingsoppa enligt svärmors recept - fantastiskt gott!
  #3  
Gammal 2009-05-02, 09:55
Monica Ps avatar
Monica P Monica P är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2007
Ort: Kalymnos, Grekland
Inlägg: 5 355
Standard Sv: Lamm i "Augalomono", egg og citronsaus

Vad vore dolmadakia utan avgolemono? Frikassé likaså. Mmm, det ska vi nog äta idag.
Stängt ämne

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 18:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT