#1
|
|||
|
|||
Hvorfor tar man mat med seg til Hellas?
Ser i en annen tråd (om bagasjevekt) at noen har med seg ost, kaviar, knekkebrød etc på ferie til Hellas.
Og jeg undrer: Hvorfor??? Av årets 52 uker er man kanskje to i Hellas. Kan man ikke klare seg uten den osten man spiser i de øvrige 50 ukene, når Hellas har et enormt utvalg oster? Må man ha kaviar hver eneste uke i året, og går det i så fall ikke an å erstatte den med taramasalata? Osv. Og det går jo an å være vågal å prøve noe helt nytt. Yogurt med honning + en neve nøtter til frokost er også godt. Eller hvorfor ikke masse frisk frukt og kanskje dakos ("kavring" med feta og tomat)? I det hele tatt: Å bryte spisevaner, om enn bare for et par uker i året, er vel både sunt og spennende - og kanskje får man en helt ny vane For ordens skyld, JA, jeg vet at folk må få gjøre som de vil. Klart de kan, folk kan ta med seg hele kjøleskapet sitt for meg. Men som sagt, jeg lurer på hvorfor! |
#2
|
|||
|
|||
Sv: Hvorfor tar man mat med seg til Hellas?
Jag håller fullständigt med dig !
|
#3
|
||||
|
||||
Sv: Hvorfor tar man mat med seg til Hellas?
Vi släpar med oss ett paket Gevalia för att koka en kopp till frukost och kanske på eftermiddag Detta gäller när mannen är med på resan,men åker jag själv så tar jag med en påse pulverkaffe
Något annat av matväg tar vi inte med Riitta |
#4
|
|||
|
|||
Sv: Hvorfor tar man mat med seg til Hellas?
Då är vi tre
Senast redigerad av Maggan1 den 2010-08-05 klockan 13:48. |
#5
|
||||
|
||||
Sv: Hvorfor tar man mat med seg til Hellas?
Sedan vi började att luffa med små barn har vi med lite mat när vi reser. Vi väljer oftast att resa till små öar såsom Dounoussa, Schinoussa och Agathonissi. Där har de inte så stort utbud av mat och vi lagar den mesta maten själva då vår son inte äter mat ( i alla fall väldigt lite) när vi är på restaurang.
Men givetvis handlar vi det mesta på plats. Som ett tillägg på tråden som det refereras till så vägde min ryggsäck 15 kg och min mans 17 kg i somras. Då har vi med parasoll, vindtält, solkrämer, blöjor och välling + annat till 4 personer. /Ofelia |
#6
|
||||
|
||||
Sv: Hvorfor tar man mat med seg til Hellas?
Citat:
|
#7
|
|||
|
|||
Sv: Hvorfor tar man mat med seg til Hellas?
Ja, Admirala, det var ju min lista på vad jag kan ha med mig, så jag kan väl svara på din fråga.
Kaviar = för att det är gott att äta med frukostägget, och jag kokar ägg när jag vill ha det mysigt/lyxigt, dvs på helger och på semestern. Taramosalata är jätte-äckligt (förlåt, nu får jag säkert skäll igen!)! Vi äter ALL grekisk mat, utom Taramosalata, det brukar vi be att få slippa! Vad kommer färgen ifrån? E-nummer? Och Dakos är inte gott, sorry... jag har testat, men... Kaffe = älskar Zoegas kaffe! Lyxigt att få dricka en kopp i lugn och ro på balkongen... Ost = vet inte? Det kom bara med, jag funderade inte på varför, jag kan inte komma ihåg hur jag tänkte då... Gott? Trygghet? Joghurt och honung äter jag varje morgon i Hellas, samt apelsiner! Mannen blir g a l e n när jag letar efter en RIKTIG affär, där grekerna handlar och lusläser alla konstiga burkar och vill köpa med mig hem (Ja, jag släpar ju med mig hem också från resan , väskan är full av vinäger och jello och bönor och Fetaost och grekiska korvar och mix för Loukomades och tvål och salt och kaffe för Frappe... som om vi inte har mat i Sverige!) Jag kanske tar med dessa bara för att jag kan, för att ha lite första morgonen. Det har säkert med trygghet att göra, jag släpar ju med mig en massa saker, alltid. Säkert något hemskt i barndomen, föräldrarna som skiljdes eller något sådant... Jag vet, jag har mycket att bearbeta i terapin! "Att resa utan kaviar och ost, med endast ett par trosor och tandborste". Nej, det blir nog inte min melodi, någonsin. Jag får kanske acceptera att jag är lite eljest? Och hoppas att min familj står ut! |
#8
|
|||
|
|||
Sv: Hvorfor tar man mat med seg til Hellas?
Inte känner jag mig direkt otrygg utan mitt svenska kaffe. Men jag gillar det och njuter av varje kopp även på en grekisk balkong
Senast redigerad av Lovis den 2010-08-05 klockan 14:53. |
#9
|
|||
|
|||
Sv: Hvorfor tar man mat med seg til Hellas?
Där sa du något - vi kanske är livsnjutare som söker det ultimata myset och inte vill säga nej, även om det blir övervikt både här och där...
|
#10
|
|||
|
|||
Sv: Hvorfor tar man mat med seg til Hellas?
Jag tar alltid med mig lösviktsthé - måste få det till frukost även om det är 30 grader varmt. Dricker väldigt sällan kaffe, och t ex youghurt tål inte min mage..
Dessutom har jag börjat ta med mig hårdbröd av den enkla anledningen att min mage blir som en badboll av mjukbröd (som jag knappt äter i vanliga fall heller..) Sen köper jag ju resten på plats - ost, tomater och frukt osv osv.. Sen har jag en passion och det är 90% mörk choklad och det har börjat slinka ned i packningen de senaste gångerna... För det är ju helt enkelt underbart gott att sitta på eftermiddagen på balkongen med en kopp thé, en fetaostpaj och en chokladbit efteråt Katarina (som fr o m nästa vecka får njuta av precis allt detta i Parga ) |
#11
|
||||
|
||||
Sv: Hvorfor tar man mat med seg til Hellas?
Rött och grönt te tar jag också med numera. Finns inte i den kvalité jag vant mig vid på de ställen som jag brukar besöka. Ändå dricker jag en del bergste när jag är i Grekland där det går att köpa på lösvikt eller beställa på café, ouzeria eller taverna. Vill börja min dag med en god kopp te något jag också njuter av på em och den tidiga kvällens altan eller balkongsittning.
Eva |
#12
|
|||
|
|||
Sv: Hvorfor tar man mat med seg til Hellas?
Vi brukar ta med ett paket bregott, en påse av 4-åringens favoritbröd, 1l laktosfri mjölk och lite oboy. Som ni förstår så är det för våran 4-åring, dagen blir så mycket trevligare om hon har ätit sig mätt på morgonen . Vi har provat med dom grekiska varianterna men det har inte gått lika bra. Själva tycker vi att det är underbart med färskt bröd från närmsta bageri på morgonen. Kaffe blir en frappe på närmaste taverna efter frukosten..
Sen har det ju hänt att det följt med knäckebröd och kaviar någon gång, nästa resa så ska äldste grabben med och han lever i princip på detta, så om HAN har plats i sin väska så.. |
#13
|
||||
|
||||
Sv: Hvorfor tar man mat med seg til Hellas?
En del barn vill ju gärna ha mycket samma mat, som man har hemma, så som förälder (eller mormor) släpar ju med lite extra för deras skull
Riitta |
#14
|
|||
|
|||
Sv: Hvorfor tar man mat med seg til Hellas?
Helt riktig iakttagelse. Förstår inte varför alla storlekar har blivit så små med åren
|
#15
|
|||
|
|||
Sv: Hvorfor tar man mat med seg til Hellas?
Lovis, samma ak har jag undrat över!? Är det bara för att retas?
|
#16
|
|||
|
|||
Sv: Hvorfor tar man mat med seg til Hellas?
Tar med ett paket kaffe!
|
#17
|
||||
|
||||
Sv: Hvorfor tar man mat med seg til Hellas?
Jag får alltid ta med mig ett par burkar blåbärsmarmelad och Björnbärsmarmelad och mörkt bröd samt lite smågodis till svärmor....
Till mig själv blir det inget i matväg utan det är alltid någonting till husen som ska ner...tex lite gardiner tycker det är svårt att få tag på snygga i Grekland.. sen ska det ju vara lite presenter hit och dit oxå Camilla |
#18
|
||||
|
||||
Sv: Hvorfor tar man mat med seg til Hellas?
Citat:
Visst finns det säkert mängder av varianter, men Du har nog haft otur o inte fått tag på "riktig" Taramo! Den brukar vara GUDOMLIG! |
#19
|
||||
|
||||
Sv: Hvorfor tar man mat med seg til Hellas?
Ja, den kan förstås få en viss färgton av den fiskrom Du väljer att använda, så lagar Du på rosa rom kan säkert salladen bli svagt rosa, annars tycker jag oftast den ser mer beigevit ut. Beror väl också på hur mycket pressad potatis eller bröd Du använder i receptet.
|
#20
|
||||
|
||||
Sv: Hvorfor tar man mat med seg til Hellas?
Smaken och färgen beror på hur och av vad den tillagats. Jag har provat att göra egen både med sikrom och kalixlöjrom, mandelpotatis, olja och creme fraiche. Hur god som helst. Har ätit väldigt god i Grekland och helt värdelös. Antar att det finns en burkvariant att inhandla där den har jag inte provat.
Eva |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|