#1
|
||||
|
||||
Ouzo
Undrar lite om Ouzo .
Finns ju Ouzo 12 på hemmaplan samt Ouzo Nostalgia . Men vilken ska man nu beställa ? Håller på att planera en grekisk afton till november så man vill ju veta lite vilken som är godast. Birgitta |
#2
|
||||
|
||||
Sv: Ouzo
Det var kanske för tidigt på morgonen en söndag morgon för just Ouzo .
Men är tidigt ute för planering av min grekiska afton Ingen som vet ? Birgitta |
#3
|
|||
|
|||
Sv: Ouzo
Citat:
Den som är lite ovan gillar kanske den (som jag tycker) lite "snällare" 12:an. Andra vill ha ännu mer "lakrits"... Kanske två att välja på, en "snäll" och en "tuff" Bo |
#4
|
||||
|
||||
Sv: Ouzo
Ok , tack för tipset
Birgitta |
#5
|
||||
|
||||
Sv: Ouzo
Har en 1,5 liter på plastflaska som bara står i skåpet.
12:an är god. |
#6
|
||||
|
||||
Sv: Ouzo
Citat:
Ska nog låta mina arbetskamrater få smaka Ouzo 12. Måste ju bara berätta hur det gick när jag var på bolagret. Ville att expediten skulle söka på Ouzo men hon hittade ju ingen. Tro de jag när hon stavade Ouzo som Ossi . Knepig stavning som hon fick till det. Sen tyckte expediten att jag skulle höra av mig sen därför kön bara växte bakom mig . Men det blir till att beställa genom nätet . Birgitta |
#7
|
||||
|
||||
Sv: Ouzo
Jag hade köpt Nostalgia klart godast 12an är en turist ouzo tycker jag
Men som sagt smaken är som.... |
#8
|
||||
|
||||
Sv: Ouzo
Liten undran över Ouzo nu.
När vi är i Greklands härliga land blir vi ofta bjudna på just Ouzo. Men vilken är det dem bjuder på som är vanligast där? Kanske man ska beställa en av var . Birgitta |
#9
|
||||
|
||||
Sv: Ouzo
Plomari och Pilavas år två riktiga godsaker.
Har 4,5 liter hemma av olika sorter. Har även en halv liter Tsipouro 60% den svider även på vägen ut. |
#10
|
||||
|
||||
Sv: Ouzo
Citat:
Mats |
#11
|
||||
|
||||
Sv: Ouzo
Vem är inte turister i så fall när vi är i Grekland ?
Skruvad smak Birgitta |
#12
|
||||
|
||||
Sv: Ouzo
Citat:
Mats |
#13
|
||||
|
||||
Sv: Ouzo
Nu när vi ska dricka Ouzo så va tycker ni man ska ha till ?
Vet en gång på Kreta att man fick en bit gurka samt en oliv på en tandpetare till. Birgitta |
#14
|
||||
|
||||
Sv: Ouzo
För mig är tzatziki ett måste. Till alla måltider i Grekland utom frukost. Här hemma blir det ganska ofta också. Vill man nöja sig med lite "meze" så tycker jag att du är rätt på det med gurka, oliver, tzatziki och kanske en liten brödbit (rostat vitlöksbröd tycker jag är mums). Vill man utöka det så är det ju bara att släppa loss fantasin och fylla på med fetaost, greksallad, kanske några sardeller, friterad succini osv osv.
Mums! Mats |
#15
|
||||
|
||||
Sv: Ouzo
Citat:
Menyn består av Drink först så klart då Ouzo med en liten gurkbit samt oliv. Spanakopita med grekisk sallad samt tzatziki. Lite kritsinia ( brödpinnar med sesamfrön ). Dryck till Mythos. Melonsallad med olika sorters meloner med fetaost och valnötter samt ringlad honung på (grekisk honung ). Kaffe med valnötskaka med citronlag Har ni någon enkel förätt som går fort samt är lätt att laga ? Kvällen bjuds på grekisk musik , kanske det blir riktig grekisk dans . Sen blir det frågetävling med priser . Testa deras kunskaper om Grekland. Kvällens färg går i turkosblått så klart.Det blir en grekisk afton som man minns länge. Birgitta |
#16
|
|||
|
|||
Sv: Ouzo
Citat:
Annars är väl spanakopita en förrätt i Grekland? Då kunde huvudrätten t ex bli Papoutsia (Köttfärsfylld aubergine) Enkel att göra. Men jag tycker Din meny är bra som den är Ha en fin fest!! Lissi |
#17
|
||||
|
||||
Sv: Ouzo
Hej Lissi
Min Spanakopita består av en god grekisk köttfärsås som jag stoppar i. Tjejen som gav mig receptet på just Spankopita brukade ha stekt köttfärs sidan om . Men jag har den i och du blir så proppmätt därför du äter så det slår härliga gnistor om dig. Ett riktigt grekiskt recept från hennes svärmor i Grekland. Om du vill testa så finns den i matrecept här bland Kalimera klicka på Om Grekland i vänster spalten i det blåa fältet sidan om dig Birgitta |
#18
|
||||
|
||||
Sv: Ouzo
Citat:
Till Ouzo smakar Lite salami, oliver, feta, kanske lite hummus eller auberginröra o bröd så klart...mums! |
#19
|
||||
|
||||
Sv: Ouzo
Nostalgia är godare än 12:an. Jag skulle göra lite fava också numera går det att köpa ärterna i rätt storlek till den i de flesta välsorterade affärer. Fava, oliver, fetaost och en god korv blir perfekt till ouzon. Nu finns det kanske inte grekisk korv i Sverige men numera när det är inne att göra korv brukar det finnas lite roliga varianter i delikatessbutikerna. Jag tycker att det är godast att servera favan lite ljummen ej kylskåpskall och ned röd lök och lite ringlad olivolja över. Själv köpte jag lokalt tillverkad rå lammkorv på Bondens marknad och stoppade flera paket i frysen. Friterad zuuchini är också alltid gott men det är ju lite pillrigt att stå och fritera när gästerna kommer.
Såg at du efterlyste frågor. Jag ska komma med några senare hinner inte nu på lunchen. Eva |
#20
|
||||
|
||||
Sv: Ouzo
Citat:
Ok ja flaskan har ju lite mer Ouzo i så den ska jag beställa tack. Roligt ni hjälper till med frågorna i rätt inlägg nu tack. Ok du hör av dig sen samt jag ska börja jobba snart. Går på kl 12:30. Blir spännande få läsa sen efter jobb. Kalimeras forum är bara så trevligt Birgitta |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|