![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Ja jag är ju en sån som gillar flingor o fil helt enelt. Gärna med bär på eller i... Jag har inte sett att det finns fil i affärerna. Eller så finns det och jag har inte sett det. Någon som vet? Sen har jag inte sett bär (gärna frysta då, vilket passar bäst att ha i kylen) heller. Tänkte om man kanske kunde ta tex Total o blanda ut med lite vatten...
![]() Mvh Ponika |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Om du inte hittar annat, så kan jag rekommendera favoriten joghurt med honung och så lite färskpressad apelsin över det. Mmm...
|
#3
|
||||
|
||||
![]()
Yoghurt med färska nyplockade persikor är inte helt fel....
//Uffe |
#4
|
|||
|
|||
![]()
På Kreta spiser vi yoghurt med honning til frokost hver dag, og innimellom putter vi i noen tynne epleskiver, herlig!
Jordgubbar får vi fra midten av april og frem mot slutten av juni og de er like gode som de vi har hjemme til min store overraskelse. Ja i år vil jeg faktisk hevde at bærene på Kreta var bedre enn de vi har her hjemme! |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Jo då, yoghurt med jordgubbar o andra bär har jag ätit mycke. Med honung oxå. Tagit stavmixern o mixat bär med grek yoghurt.
Tycker inte yoghurt med flingor e så gott, fil är bättre. Finns ingen fil då? ![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Här är en annan filälskare, som också gärna skulle äta det till frukost även i Grekland. Men fil är en skandinavisk företeelse som i stort sett bara finns i Sverige. Kefir, kulturmelk och en del andra snarlika produkter finns också i några länder, men i resten av världen, där det finns något liknande är det olika former av youghurt som gäller. Och det är ju som sagt gott, men inte lika gott som fil.
![]() |
#7
|
||||
|
||||
![]() |
#8
|
|||
|
|||
![]()
Jeg måtte googletranslator for å skjønne hva dere snakker om, heter surmelk på norsk. Nei takk, gresk youghurt for meg! Skal faktisk ut og kjøpe det her nå selv om prisen vi å betale er akkurat det dobbelte av prisen i Hellas. Og fantastisk honning (honung) fra Kreta har vi et lite lager av!
![]() |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Hej,
För några år sedan köpte jag av misstag en mjölkprodukt av "surmjölkstyp", kommer inte ihåg vad den hette men smakade definitivt lite åt filmjölkshållet. Den såldes i "tetrapak"-förpackning och likheten med vanlig mjölk lurade mig att ta fel... Den frappe som mjölken användes till blev inte god - det var först då misstaget upptäcktes ![]() Leta i mjölk/yoghurtsortimentet på en lite större supermarket så kanske du hittar något liknande. Kanske heter det ξινόγαλα eller bara ξινό ![]() /Göran |
#10
|
||||
|
||||
![]()
Surmelk og svensk fil er ikke det samme, men visst nok de nærmeste mann kan finne i Norge.
|
#11
|
|||
|
|||
![]()
På Lidl finns något filmjölksliknande i runda plastbunkar med alu.lock .c:a 0.5L.som vi köper som filmjölk förekommer i två fetthalter.
|
#12
|
|||
|
|||
![]()
Tack för tips o länkar
![]() |
#13
|
||||
|
||||
![]()
Något som är väldigt gott är att skiva ner solmogna persikor eller aprikoser i yoghurten. Toppa med lite god hackad grekisk mandel, pistage eller andra nötter. Ringla sen över lite grekisk honung och du har en riktigt smaskig rätt. Annat gott i yoghurten är att skära ner bitar av apelsin och toppa med granatäppelkärnor och några blad av mynta. Till det här älskar jag att dricka grekiskt bergste med lite honung i så gillar du grönt te tycker jag att du ska prova den kombinationen. På Naxos har jag druckit väldigt gott bergste.
Eva |
#14
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
#15
|
||||
|
||||
![]()
Njuter av en direkt importerad persika
![]() ![]() Lolis |
#16
|
||||
|
||||
![]()
Både Delta och Fage gör Xinogalo den är mer som våran lättfil. God tycker jag ialla fall
![]() Camilla |
#17
|
|||
|
|||
![]()
Det blev hederlig gammal mjölk till flingorna
![]() |
#18
|
|||
|
|||
![]()
Gammal mjölk -surmjölk-filmjölk?
![]() |
#19
|
|||
|
|||
![]()
Visste det skulle komma
![]() Det blev vanlig mjölk, som inte nått sin bästa före datum ![]() |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|