![]() |
#1
|
||||
|
||||
![]()
Tror jag har allt jag behöver för att få till en eller två koppar ”grekiskt kaffe”
![]() ![]() Simetra ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Det är mycket enkelt, men ändock så svårt. Häll i vattnet och kaffepulvret.
På med spisplattan.Inget händer, du väntar, inget händer, så vänder du dig bort från spisplattan ett par sekunder... Då kokar brygden över och kaffet sprides över hela spisen... Alltså; Släpp aldrig kokkärlet med blicken. När det börjar sjuda, då sänker du värmen och låter brygden sjuda lätt i en minut eller två. Så är det goda grekkaffet klart att avnjuta. Arne |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Arne har så rätt, så rätt!
På kafeneion kan man beställa lite olika styrka, om man vill ha socker i o.s.v Plats för försök! |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Tack för tips och råd angående tillredning av "grekiskt kaffe"
![]() Har inte hunnit testa än, får bli i veckan någon gång. Brukar på café välja utan socker men då alltid med något sött till. Verkar i alla fall lätt som en plätt att fixa till detta kaffe på egen hand med lite övervakning av kokprocessen då ![]() Min nästa fråga blir, om jag ska göra till två koppar hur mycket kaffepulver och hur mycket vatten behöver jag då? Om socker ska till, ska detta då läggas i från början? Tack på förhand! Simetra ![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Ja, socker lägger man i ihop med kaffepulvret. Mängden kaffe måste du nog prova ut själv, där finns nog inga regler, för exakta mått i den branchen tror jag inte existerar. Om någon annan vet vill jag gärna lära mig också...
|
#6
|
||||
|
||||
![]()
Fick inte till den perfekta koppen "grekiskt kaffe" när jag testade igår, den där "creman" som brukar lägga sig på ytan saknades. Tror jag var lite för feg vid uppkoket, men övning ger färdighet
![]() Finns visst hur många filmer som helst på YouTube om hur man tillreder detta kaffe, även lite reklamfilm ![]() https://youtu.be/IUSzYbYQko4 https://youtu.be/Zv-k69_E-UA Simetra ![]() |
#7
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|