Kalimera Grekland Kefalonia.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Lassi på Kefalonia
Lassi ligger några kilometer sydväst om Argostoli och är Kefalonias största och populäraste turistort. Jag skulle vilja lägga till bästa turistort också, dels för att det är en bra bas för att se resten av ön, dels för närheten till Argostoli, dels för närheten till flygplatsen, dels för de fina stränderna. Det tar mellan 20-30 minuter att gå till Argostoli från Lassi.

I Lassi ligger två mycket fina stränder: Makris Gialos och Platis Gialos. Makris Gialos är den bästa av de två, den är också längst och ligger närmast Lassi. Stranden är tvådelad och skiljs av på mitten av en taverna. Platis Gialos ligger strax söder om Makris Gialos.

 

Makris Gialos beach i Lassi på Kefalonia.

Makris Gialos beach i Lassi.

 

Närheten till fina stränder väger förstås tyngst, men att Argostoli ligger så att säga runt hörnet är också en viktig parameter. Det är dit man får söka sig när man vill leva by- eller stadsliv, för Lassi är - tycker jag - ingen by i vanlig mening, det finns liksom ingen kärna, husen är utspridda över ett stort område vilket gör att det saknas ett centrum. För den skull saknas det vare sig tavernor eller barer, sådana finns det gott om, liksom några mat- och souveniraffärer.

 

Platis Gialos. Lassi. Kefalonia.

Platis Gialos beach i Lassi.


Men, som sagt, det är stränderna som är Lassis stora gåva till mänskligheten. De ligger som ett pärlband längs hela kusten från Lassi och söderut. Min personliga favorit är Kalamia som ligger mycket vackert i en vik med vita kalkstensgrottor.

 

Kalamia beach. Lassi. Kefalonia.

Kalamia beach som ligger innan Lassi.

 

HOTELL I LASSI

Eftersom Lassi är den populäraste charterorten på Kefalonia är förstås många hotell uppbokade av resebolag. Trots det finns det ett stort utbud för dig som reser på egen hand.

Boka hotell i Lassi här »


LÄS MER OM KEFALONIA

Om Kefalonia Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2021 Janne Eklund/Kalimera