Kournas Lake nära Georgioupolis på Kreta

Den stora sevärdheten i närheten av Georgioupolis är sjön Kournas som är Kretas största insjö. Kournas är ett mycket populärt utflyktsmål för både turister och greker. De flesta beger sig hit för att äta på någon av tavernorna längs med sjön, andra kombinerar ätandet med sol och bad, eller kanske en tur runt sjön i en trampbåt.

Stränderna är inte mycket att hurra för, jag tror att de som badar här gör det endast för att det är en insjö. Däremot är några av tavernorna bra, i alla fall har vi alltid ätit gott här, och det trots att tavernorna ser ut som turistfällor. Jag tror inte att de kan tumma på maten eftersom så många greker åker hit, inte minst på helgerna då det till och med kan ta tid att få bord. Senast vi var här åt vi mycket gott på Omorfi Limni. Inne på tavernan finns ett litet intressant krigsmuseum.

Det är cirka 4 kilometer från Georgioupolis till Kournas Lake, en del väljer att gå sträckan, det går även att åka leksakståg från Georgioupolis, och självklart köra med eget fordon.

Kournas Lake nära Georgioupolis på Kreta.

Paddelbåtar, solbadare och tamgäss vid Kournas Lake.


Tavernor ovanför Kournas Lake.

Tavernor ovanför Kournas Lake.


Paddla och bada i Kournas Lake.

Kournas Lake nära Georgioupolis.

Det finns ytterliggare två insjöar på Kreta: Agia Lake söder om Chania, och Faneromenis Lake söder om Zaros. Ingen av dem kan mäta sig med Kournas Lake. Däremot är dessa mindre insjöar mycket bra om du tycker om att fågelskåda.


Chania på Kalimera »

Kreta på Kalimera »

E-guider om Kreta »

Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera