Kalimera Grekland Kreta.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Nea Chora väster om Chania på Kreta
Nea Chora ligger ungefär 1 kilometer väster om den venetianska hamnen i Chania. Att gå från turismens högborg Chania till grekiska Nea Chora tar drygt 10 minuter. Det borde inte vara möjligt med en sådan förändring under så kort tid, men så är det.

 

Tavernor i Nea Chora väster om Chania på Kreta.

Fiskhamnen i Nea Chora.

 

Nea Chora har på senare år seglat upp som något av en favorit bland Kalimeras läsare. Många väljer numer att bo här i stället för i Chania. Den kanske största anledningen till ombytet är att Nea Chora är så mycket mer Grekland än vad Chania är.

 

Sandstranden i Nea Chora. Chania. Kreta.

Nea Chora.

 

I Nea Chora kommer det grekiska vardagslivet i första hand, och turismen i andra. Trots att den trevliga strandpromenaden kantas av tavernor och kaféer upplevs den inte som turistisk. Kanske beror det på att här många gånger är fler greker än turister, och att den mysiga fiskehamnen är en arbetsplats och inte en kuliss.
Stranden och restauranger i Nea Chora väster om Chania på Kreta.

Hamnpromenaden gjordes om till gågata 2018.

 

Det är tack vare den färgstarka lilla fiskehamnen som man i Nea Chora kan frossa i färsk fisk. Här finns en mängd bra restauranger och små ouzerior, och nästan alla ligger på krypavstånd från havet. Gillar du färsk fisk, och grekisk husmanskost när den är som bäst, så hittar du det i Nea Chora. Några av favoriterna är Akrogiali, To Magazaki, Volakas och Portes, som tidigare låg i gamla stan i Chania.

 

Solnedgång i Nea Chora. Chania. Kreta.

Kvällarna i Nea Chora är väldigt mysiga. Solnedgången är inte heller så dum.

 

Många vill ha nära till en strand under semestern, kanske för att ta ett morgon- eller kvällsdopp, och det finns i Nea Chora, men inte i Chania. Stranden i Nea Chora är dessutom riktigt bra. Tycker du om att bada, och att göra det när solen går ner, kommer du att gilla denna strand. Här kan du simma rakt in i den glittrande solnedgången. Gillar du marknader kan du frossa i allt mellan himmel och jord en gång i veckan då Nea Chora förvandlas till en marknadsplats.

 

Nea Chora beach. Chania. Kreta.

Sandstranden i Nea Chora.

Nea Chora ligger cirka 10-15 minuters promenad från Venetianska hamnen i Chania.

 

HOTELL I NEA CHORA

Det finns gott om boendealternativ i Nea Chora, de flesta är bra, och nästan alla ligger längs strandpromenaden. Nedan hittar du tre bra ställen att bo på.

Arocaria Apartments »

Danaos Hotel »

Hotel Christina »

Boka andra hotell i Nea Chora här »

 

Kladissos beach. Nea Chora. Chania. Kreta. Crete.

Om du fortsätter en liten bit västerut från Nea Chora kommer du till Kladissos beach.

 

Läs mer om Kreta på Kalimera »

E-guider om Kreta »


HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2021 Janne Eklund/Kalimera