Bifteki




Antal portioner: 4

Ingredienser:
400 gr lamm eller nötfärs
1 ägg
2 vitlöksklyftor
6 stora potatisar
oregano
ströbröd
olivolja
salt
peppar
citron

Tillagning av recept
Börja med att röra ihop ägget med lite ströbröd. Blir det för tjock, späd med lite mjölk eller vatten. Blanda i köttfärsen, pressa i vitlöken, krydda med lite citron, olivolja, salt och peppar. Smörj en ugnssäker form med rikligt med olivolja. Skala och skär ned potatisen. Lägg den i formen. Salta och strö över oregano. Forma biffar och lägg dem ovanpå potatisen. Häll på lite olivolja och strö över oregano. Tillaga i ugn till dess potatisen har fått färg och är mjuk. Servera med pressad citron.

Receptet är inskickat av: Benny Östlund

 

Fler recept på grekisk mat »





HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera