Feta Saganaki




Receptet på denna förrätt har jag har fått ifrån Georgiopolis, Kreta och mina goda vänner, familjen Kokolakis. Det är mamma Rodarias eget recept.

Ingredienser för två personer
1 portionsbit riktig grekisk fetaost (Ex vis. Fontana)
1 förpackning krossade tomater i papperskartong
1/2 liten finhackad rödlök
1 dl rödvin
Ett par nypor mortelkrossade nejlikor (eller färdigmalda)
En doft kanel
Salt svartpeppar
1 lagerblad
Salt pickles eller 2 saltgurkor skurna på längden

Gör så här
1. Fräs löken i lite olivolja blandad med smör. Häll på tomatkrosset, lagerbladet och vinet.

2. Låt det puttra på svag värme till vätskan decimerats ordentligt (men inte torrt)

3. Smaksätt med salt, svartpeppar, krossade nejlikor och kanel. Var försiktig med nejlikorna. Tag lite i taget och smaka av!

4. Häll tomatblandningen i två eldfasta portionsformar och lägg på hälften av fetaosten i varje, ovanpå i mitten av formen.

Lägg längdskuren saltgurka i tomatsåsen bredvid fetaosten.

5. Gratinera allt i ugnen 200 grader cirka 10 minuter.
Bröd, oliver och Retsina smakar härligt till.

KALH OREXI

Receptet är inskickat av: Nektaria/Lena

 

Fler recept på grekisk mat »





HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera