Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Tirokefteri
Populär fetaoströra med sting som passar som mezé eller till grillat kött.

Riv med ett rivjärn eller smula sönder 400gr fetaost Blanda i 3-4 dl grekiskt yoghurt (vanlig naturell yoghurt som får rinna av går bra också) - viktigt att yoghurten är tjockt.

Smaksättning
Använd 1 el 2 chilipeppar (röd eller grön spelar ingen roll), skiva den i två delar och häll den i en kastrull med 1 dl olivolja som hettas upp. Viktigt att chilipepparn inte steks sönder, oljan ska bli upphettad men ska inte börja koka. Tag av kastrullen, låt svalna några minuter. Jag brukar sedan köra oljeblandningen i en mixer så att chilin hackas söner, och sedan silar jag igenom en tesil oljan som fått het smak och blandar med fetaosten.

I Grekland används en mycket ljus grön och lång, stark paprika som steks i olja, och det tunna skalet tas bort, parpika mosas sedan ihop med olja och blandas i röran utan att den färgar röran. Jag har också försökt med att mosa chilipepparn direkt i en mixer ihop med röran,men den blir rödprickig och skalet finhackas inte. Antingen det eller om man köper fin men dyr chiliolja som säljs på Hemköp t ex.

Receptet är inskickat av: Anastasia

 

Fler recept på grekisk mat »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera