ÖVÄRLDEN | FASTLANDET | INFÖR RESAN | UNDER RESAN | ÖLUFFA |
OM GREKLAND | FORUM | E-GUIDER | BOKA HOTELL | SÖK |
Tirokefteri |
Populär fetaoströra med sting som passar som mezé eller till grillat kött. Riv med ett rivjärn eller smula sönder 400gr fetaost Blanda
i 3-4 dl grekiskt yoghurt (vanlig naturell yoghurt som får rinna
av går bra också) - viktigt att yoghurten är tjockt.
I Grekland används en mycket ljus grön och lång, stark
paprika som steks i olja, och det tunna skalet tas bort, parpika mosas
sedan ihop med olja och blandas i röran utan att den färgar
röran. Jag har också försökt med att mosa chilipepparn
direkt i en mixer ihop med röran,men den blir rödprickig och
skalet finhackas inte. Antingen det eller om man köper fin men dyr
chiliolja som säljs på Hemköp t ex. Receptet är inskickat av: Anastasia
|
HEM |
OM KALIMERA |
STÖD KALIMERA |
COOKIES |
SÖK |
E-GUIDER |
BOKA HOTELL |
ENGLISH |
© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera |