Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Psaria Plaki. Fisk från Kos.




Antal portioner: 4

Ingredienser:
5-6 hg torsk eller spättafilé
2 gula lökar
1 grön och 1 röd paprika
2 msk olja
3 tomater
1 -2 pressade vitlöksklyftor
½ dl hackad persilja
1 tsk salt,1krm svartpeppar
citronskivor

Tillagning av recept
Tina fisken om den är fryst. Lägg fileérna i en ugnssäker form.Skala och skiva löken tunnt, strimla paprikorna. Fräs lök och paprika i oljan tills de börjat mjukna utan att ta färg. Hacka tomaterna utan skal.

Blanda persilja, tomat ,vitlök, salt och peppar i pannan med lök och paprika. Häll grönsakerna över fisken. Täck formen med aluminiumfolie och sätt in i ugnen på 200 grader i ca: 30 - 35 minuter eller tills fisken är klar.

Garnera med citronskivor och servera med potatis, ris och bröd och ett gott kallt grekiskt vitt vin

Receptet är inskickat av: Marie Hellberg

 

Fler recept på grekisk mat »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera