ÖVÄRLDEN | FASTLANDET | INFÖR RESAN | UNDER RESAN | ÖLUFFA |
OM GREKLAND | FORUM | E-GUIDER | BOKA HOTELL | SÖK |
Grekisk fisksoppa |
Kakavia kallas den enkla fisksoppa som lagas till med det man har med sig på fiskebåten och - naturligtvis - ett gott urval av färsk fisk. Kusin Antonis gör så här: Ta små och stora fiskar i bitar med fenor och huvuden kvar. Salta bitarna något. Skär några potatisar i bitar, lök och olja och låt detta koka i en vid kastrull. När potatisen börjar mjukna läggs fiskbitar på efterhand, uppe på potatisen, hårda sorter först, mjukare sen. Kanske det behövs mer vatten. Koka tills fisken blir färdig ( Mani-mani, sa Antonis, det går
fort) och strila rejält med citronsaft över. Lägg upp fisk
och potatis på ett fat. Soppan äts först, servera fisk
och potatis separat. Receptet är inskickat av: Monica Pizanias
|
HEM |
OM KALIMERA |
STÖD KALIMERA |
COOKIES |
SÖK |
E-GUIDER |
BOKA HOTELL |
ENGLISH |
© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera |