Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Koukouvagia




Det här är ett urgammalt recept på en lite annorlunda förrätt.

Ingredienser:
Tomater
Fetaost (ej dansk)
Skorpor. Helst korn eller rågmjölsskorpor.
Olivolja
Oregano
Salt och peppar.

Gör så här:
Riv tomaterna på grova sidan av rivjärnet så att bara skalet blir kvar. Det går bra om du skär bort en liten skiva på toppen av tomaten och börja riva där, så får du skalet kvar I handen. Riv direkt I en lagom t stor skål. Rör ned oljan I tomaterna, tillsätt oregano, salt och peppar. Lägg skorporna på en tallrik och ös över tomatröran. Ca. En matsked på varje skorpa. Riv eller mosa fetaosten och bred över skorporna. Låt vila ett tag. Ätes med fingrarna och gärna ett litet glas Raki till.

Cecilia Skepetzi lärde ut receptet en solig morgon i Rethymnon på Kreta.

Receptet är inskickat av: Åke Ämting

 

Fler recept på grekisk mat »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera