Lammfärspaj




Ingredienser
lammfärs
3 dl dinkelvetemjöl eller vanligt vetemjöl
100 gr smör
3 msk kallt vatten

Så här gör du
Arbeta ihop till en pajdeg som får vila kallt en stund. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Fyll med stekt lammfärs, stekt gul och röd lök samt event vitlök. Krydda köttfärsen med oregano, mineralsalt, örtsalt, paprikapulver samt kanel. Stick ner bitar av grekisk fårost, halva coctailtomater och grekiska oliver, häll över en sås bestående av 2 ägg som vispas med 2 dl mellangrädde, salt, vitpeppar och basilika. Toppa med lite riven västerbottens ost eller lagrad grevé. Grädda ca 20 min. Matig och underbart god paj.

Receptet är inskickat av: Eva L

 

Fler recept på grekisk mat »





HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera