Lammkotletter i tomatsås




Ingredienser
lammkotletter
2-3 morötter
1 bit rotselleri
2 gula lökar
1 liten palsternacka
1 vitlöksklyfta

Så här gör du
Fräs grönsakerna och löken i lite olivolja. Lägg i en gryta med 400 gr krossade tomater, 2 dl rött vin, 1 lagerblad, 1 tsk salt, 1 krm vitpeppar och/eller svartpeppar, 1 tsk timjan, 1 tsk oregano och basilika. Koka såsen minst 20 min. Bryn under tiden kotletterna som kan gnidas in med vitlök. Använd mineralsalt och svartpeppar samt paprikapulver.

Lägg kotletterna i såsen och koka ca 10 min. Tillsätt eventuellt lite mer smulad örtkrydda, rivet citronskal och persilja. Severas med ris eller potatis.

Receptet är inskickat av: Eva L

 

Fler recept på grekisk mat »

s



HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera